Компанията за космически ракети на Илон Мъск, СпейсЕкс, е изстреляла

...
Компанията за космически ракети на Илон Мъск, СпейсЕкс, е изстреляла
Коментари Харесай

Мъск изстреля първите си 60 сателита за интернет около Земята

Компанията за галактически ракети на Илон Мъск, " СпейсЕкс ", е изстреляла тази заран в 5:30 часа българско време ракета " Фалкон 9 ", натоварена с 60 спътника, всеки от които тежащ по 227 кг, предопределени за доставка на интернет по цялото земно кълбо, предава " Ройтерс ".

Компанията за интернет на бизнесмена се споделя " Старлинк " и има за цел да набави спомагателни финанси за създаването на круизни кораби до Луната и заселването на Марс. По предварителни калкулации, при завършването на цялата сателитна мрежа тя ще  докарва към 3 милиарда $ годишен доход.

Тепърва предстоят още най-малко 11 други изстрелвания със спътници, с цел да може компанията да обезпечи покритие на цялото земно кълбо, в това число и България. Очаква се доставката на интернет да стане допустима в края на тази или началото на идната година. Мъск възнамерявала да пуска по към 2000 спътника на ниска надземна орбита всяка година, като крайната им численост е 12 000.

Час след изстрелването на " Фалкон 9 " спътниците бяха пуснати в орбитата над Земята. Малко по-късно ракетата се приземи на платформа в Атлантическия океан, с цел да бъде употребена отначало.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР