Компанията за космически кораби на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX)

...
Компанията за космически кораби на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX)
Коментари Харесай

SpaceX може да финансира изкупуването на Tesla!

Компанията за галактически кораби на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX) може да подкрепи отчасти финансирането на изкупуването и делистването на производителя на електрически автомобили Тесла (Tesla), осведоми Ройтерс, като се базира на "Ню Йорк таймс ".

Мъск изненада Уолстрийт предходната седмица, като разгласи в Туитър, че обмисля делистването на компанията за електрически автомобили при цена 420 $ за акция, като добави, че финансирането е обезпечено. След това той посочи, че търси средства.

В понеделник Мъск означи, че управител на саудитски върховен фонд е изразил поддръжка няколко пъти за делистването на компанията, в това число преди две седмици, само че също по този начин уточни, че не престават договарянията с фонда и други вложители.

"Ню Йорк таймс " осведоми, че друга опция, която се обмисля, е Спейс Екс да помогне финансово за изкупуването на Тесла и да поеме каузи на притежател в производителя на електрически автомобили, показват хора, осведомени с въпроса.

Мъск е основен изпълнителен шеф и собственик на контролния пакет акции на Спейс Екс.

В обстойно и прочувствено изявление за "Ню Йорк таймс ", оповестено късно нощес, Мъск, който е основен изпълнителен шеф на Тесла, разказва компликациите през миналата година за него, защото компанията се пробва да преодолее пречки в производството на седана Модел 3 (Model 3).

"Тази последна година е най-трудната и най-болезнената година в кариерата ми, сподели той - Беше трудно "

Тесла, която е на загуба, се пробва да реализира индустриалните си цели, само че известието на Мъск провокира нови проблеми, в това число инспекция на регулаторни органи и каузи.

"Ню Йорк таймс " осведоми, че се търси втори изпълнителен шеф, който да поеме част от товара върху Мъск, осведомят хора, осведомени с въпроса.

В изявлението Мъск споделя, че не възнамерява да се отхвърля от двойната си роля на ръководител на съвета на шефовете и на основен изпълнителен шеф.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР