Компанията за конструктори Lego е прословута с креативните си решения,

...
Компанията за конструктори Lego е прословута с креативните си решения,
Коментари Харесай

Поредната добра идея на Lego

Компанията за конструктори Lego е прословута с изобретателните си решения, с помощта на които държи високо летвата в промишлеността от 1932 година
 Lego Art, плакатите от конструктор и новото предизвикателство към почитателите
Това Lego не е като другите

Как да превърнем заниманието в изкуство

От платформата, да вземем за пример, са тръгнали редица от най-успешните и по-редки модели на компанията и задачата й е елементарна и гениална, както постоянно се случва, само че не на всеки се отдава.

Онлайн страницата е необятно отворена за всички фенове, които са подготвени освен да вземат участие в надпревари с великодушни награди, само че и да споделят своите изобретателни хрумвания за нови артикули. Последните, ако съберат задоволителен брой гласове на утвърждение, постоянно стават част от портфолиото на компанията.

Най-вероятно по този начин ще се случи и с триизмерния макет по една от най-прочутите произведения - " Звездна нощ " от 1889 година, на холандския занаятчия Винсент ван Гог. Моделлът мина прага от 10 000 гласа на утвърждение, което значи, че е получил задоволително поддръжка, с цел да бъде създаден.

Съставен е от 1552 пластмасови блокчета и пресъздава една от най-емблематичните произведения на Ван Гог - известната в целия свят панорама преди зазоряване от стаята на художника в Сен-Реми, Южна Франция, където по това време се лекува от меланхолия и биполярно разстройство.

Автор на концепцията е Legotruman (така е кръстил профила си в Instagram) - разпален обожател и на компанията за конструктори, и на огромния Ван Гог.

Още не е ясно по кое време тъкмо триизмерният му модел ще излезе на пазара.

Както допускат от Robb Report, от Lego първо ще би трябвало да уточнят детайлностите, свързани с правата върху истинската творба, която е част от сбирката на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.
 Lego, пластмасовите опаковки на конструкторите и за какво взеха решение да ги отстранен
Промяната, която Lego прави поради децата

Всички с една идея

Но надали ще им е мъчно, като се има поради какъв брой преекспонирана е фамозната " Звездна нощ ", отпечатана върху най-различни сувенири. А и от музея биха се съгласили с нас, че триизмерният вид на Lego е надалеч по-ценен и логичен от тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР