Компанията за киберсигурност Checkmarx обяви, че е открила уязивмости в

...
Компанията за киберсигурност Checkmarx обяви, че е открила уязивмости в
Коментари Харесай

Бъг в Android кара устройствата да записват видео и снимки тайно

Компанията за киберсигурност Checkmarx разгласи, че е разкрила уязивмости в сигурността на няколко устройства с Android. Те са в сериите Pixel на Гугъл и Galaxy на Samsung, оповестява онлайн изданието ZDNet.

Уязвимостите употребява недостатъци в Гугъл Assistant и Samsung Bixby.

Оказва се, че през тях е допустимо хакери да подават команди към устройствата и да ги карат да вършат фотоси и видеоклипове без знанието на потребителите. Също по този начин има и опция за следене на местоположението им посредством GPS.

Уязвимостите употребяват метода за предоставяне на достъп на приложенията до разнообразни функционалности в телефона, написа dir.bg.

Практически той може да се употребява от доста разнообразни приложения, които да залъгват гласовите асистенти, че към тях е била подадена гласова команда. При това има и опция следите да се изтриват.

Гугъл разяснява, че казусът е отхвърлен още през юли 2019 година Още тогава са изпратени софтеурни ъпдейти през Play Store, както и до всички сътрудници на компанията.

Samsung също разяснява, че е била известена от Гугъл за казуса и е изпратила ъпдейти до всички наранени модели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР