Компанията за изкуствен интелект xAI на милиардера Илон Мъск има

...
Компанията за изкуствен интелект xAI на милиардера Илон Мъск има
Коментари Харесай

Илон Мъск строи AI суперкомпютър след получени инвестиции в размер на $6 милиарда

Компанията за изкуствен интелект xAI на милиардера Илон Мъск има за цел да построи мощен суперкомпютър, наименуван „ Гигафабрика за калкулации “, в съдействие с Oracle.

Този суперкомпютър ще се употребява за образование и създаване на идващото потомство на системата за изкуствен интелект с огромен езиков модел на xAI, наречена „ “.

Според отчетите xAI е показала тези проекти на заинтригуваните страни, като е определила плана като значим за развиването на изкуствения разсъдък Grok.

По-рано Мъск се опита да притегли $4-$6 милиарда при оценка от $15-$18 милиарда за xAI, като възнамеряваше фрапантно да усили броя на графичните процесори на компанията от към 10,000 на 100,000.

Изграждането на тази суперкомпютърна архитектура наподобява е идната стъпка, като се употребяват набраните средства за основаване на изчислителна мощност, сходна на „ гигафабриките “ на Tesla. Тези стъпки идват в миг, когато Мъск усилва упованията си xAI да настигне водачите в региона на изкуствения разсъдък като OpenAI и DeepMind на Гугъл до края на 2024 година, а до 2025 година да създаде изкуствен интелект, който да надмине човешките когнитивни качества.

Мъск твърди, че сходна усъвършенствана AI системa може да направи човешката работа ненужна, което поражда метафизичен въпроси за намирането на смисъл, в случай че изкуственият разсъдък може да надмине индивида във всичко.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР