Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила становище

...
Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила становище
Коментари Харесай

Компания за интернет реклама се жалва от господстващо положение на NOVA и НетИнфо

Компанията за интернет реклама и маркетинг EasyAds е изпратила мнение до Комисията за​ защита на конкуренцията (КЗК) по отношение на придобиването на едноличен надзор от Nova Broadcasting Group АД и комерсиалното дружество на " НетИнфо " АД. Причината - подозрения за господстващо състояние на пазара на интернет реклама .
Според EasyAds става дума за " установяване/засилване на господстващо състояние, което доста би попречило на ефикасната конкуренция на пазара на интернет реклама, от една страна, заради огромния процентен дял на размера интернет реклама, която генерира сдружението, и от друга, заради към този момент прилаганaтa в формалната рекламна цена на Nova Broadcasting Group АД комбинирана отстъпка ".
От EasyAds потвърдиха за опасенията си пред , като показаха, че предлагана​та​ комбинирана рекламна отстъпка​ на Nova Broadcasting Group и " НетИнфо " ​ " мощно би стимулирала рекламодателите да извършат съответната инвестиция ". От EasyAds считат, че това, от една страна, обезсърчава съперниците на пазара, а от друга, би повлияло на решението на клиентите-рекламодатели къде да насочват средствата си . . По този метод би могло да се стигне до пренасочване на потребителското търсене в посока предлаганите от Nova Broadcasting Group услуги ", смятат още от индиректно засегнатата страна.
От там са безапелационни, че " останалите медийни компании и снабдители на интернет реклама не могат да се конкурират с сходно предложение , защото не разполагат с ефирен ефир и не могат да дават комбинирани отстъпки. Това ги слага в извънредно неизгодно и неравностойно състояние и техните рекламни предложения няма по какъв начин да бъдат предпочетени ", гласи друго от опасенията на EasyAds.
" Считаме, че концентрацията би могла да докара до определяне или усилване на господстващо състояние, както и да заплаши в забележителна степен конкуренцията на пазара на интернет реклама в страната. Освен това е допустимо концентрацията да докара до отрицателни последствия, изразяващи се в ограничение на потребителите на интернет реклама в избора им на тази услуга, като същите биха избрали да употребяват единствено пакетна услуга ТВ + Интернет реклама, заради по-голяма комбинирана отстъпка ", стимулират се от компанията съперник.
Искането е на компанията е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на нотифицираното придобиване на надзор и да се произнесе с решение на съображение член 60, алинея 1, т. 14 Закон за защита на конкуренцията, с което да позволи абсолютно концентрацията. Направено е и различно искане за изговаряне на Комисия за защита на конкуренцията с решение по член 60, алинея 1, т. 13 Закон за защита на конкуренцията., че плануваното придобиване не съставлява централизация и не предстои на авансово известяван според член 24 Закон за защита на конкуренцията.
Справка в уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията демонстрира, че статусът на подаденото съобщение № Комисия за защита на конкуренцията 239/2018 година от страна на ЕasyAds е в положение на " намерено произвеждане " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР