Компанията за финансови услуги Square променя името си на Block,

...
Компанията за финансови услуги Square променя името си на Block,
Коментари Харесай

Square на Джак Дорси сменя името си на Block

Компанията за финансови услуги Square трансформира името си на Block, с цел да отрази фокуса си върху технологиите като блокчейн, съобщи Си Ен Би Си.

Основаната от някогашния основен изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси разплащателна компания заяви, че новото име влезе в действие от 10 декември, само че акциите компанията ще продължат да се търгуват в Ню Йорк с борсовия знак SQ.

„ Ние изградихме марката Square за нашия бизнес с продажбите, където е неговото място “, разяснява Дорси. „ Block е ново име, само че нашата цел за икономическо овластяване остава същата. Без значение по какъв начин се развиваме или променяме, ние ще продължим да построяваме принадлежности, които оказват помощ за увеличение на достъпа до стопанската система “, добави той.

Дорси съосновава Square през 2009 година, поставяйки фокуса на компанията върху персоналните заплащания и нейния едноименен читател на кредитни карти, който разрешава на хората да реализират заплащания с кредитни карти посредством смарт телефон. В идващите години компанията разшири предложенията си с приложение за непосредствено кредитиране (peer-to-peer), платформа за кредитиране на дребния бизнес и търговия с акции и крипто. Наскоро тя закупи приложението Afterpay, което предлага услугата „ купи в този момент, заплати по-късно “, както и услугата за музикален стрийминг Tidal, ръководена от рапъра Jay-Z.

Като част от ребрандирането на Square Crypto – обособена част от компанията, фокусирана върху биткоин, ще промени името си на Spiral.

Дорси се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф на Twitter при започване на седмицата, откакто той управлява и двете компании от 2015 година насам. Очакванията са той да концентрира вниманието си върху криптовалутите, които са една от неговите най-големи пристрастености.

Новината идва към месец, откакто Фейсбук промени името си на meta, отразявайки проекта на Марк Зукърбърг да построи виртуален свят, прочут като метавселена. Шест години по-рано Гугъл започнаха сходен ход с със основаването на холдинговата компания Alphabet, която да включва всички бизнеси на компанията.

Square беше един от огромните печеливши през 2020 година, защото доста консуматори минаха към цифрови заплащания поради пандемията от COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР