Компанията за евтини парични преводи Paysera обяви, че цели да

...
Компанията за евтини парични преводи Paysera обяви, че цели да
Коментари Харесай

Paysera търси 2,5 млн. евро чрез краудфъундинг

Компанията за евтини парични преводи Paysera разгласи, че цели да притегли 2,5 млн. евро финансиране посредством крауд фъндинг самодейност. Фунтек сдружението, която оперира и в България, се концентрира върху вложителите физически лица. При постигане на задачата компанията ще разпредели сред вложителите си 10% от приходите от нови клиенти.

„ Идейният план на плана е не толкоз набирането на средства, а по-скоро самостоятелният принос на всеки един вложител за развиването на компанията. Когато резултатът от инвестицията зависи от самия вложител, той става персонално съпричастен с развиването на сдружението и стимулиран да споделя услугите на Paysera със своя кръг от познати, другари и сътрудници, " разяснява Мартин Богданов, изпълнителен шеф на Paysera България. 

Средствата ще се набират през платформата Desico, на която се организират акции по продажба на токенизирани скъпи бумаги, известни като security token offerings (STO). 

Платформата следва директивата на Европейски Съюз за електронни пари, която разрешава лицензирани сдружения да издават токенизирани скъпи бумаги при привличането на капитал от вложители. На платформата са извършени още две сходни акции – едната за самофинансиране на Desico и за финансиране на словенската борса за криптовалути Kriptomat. В случая с Paysera минималната инвестиция е 100 евро. На 7 май Paysera ще организира среща с евентуални вложители в Sense Hotel, на която да обясни модела на финансиране.

Дълговият инструмент ще бъде директно привързан с резултатите на Paysera. Кампанията по набиране на средства ще продължи до 21 май 2019 година В случай, че се наберат 2,5 млн. евро, 10%, от общите доходи от нови клиенти, ще бъдат разпределени към вложителите. В случай, че възвръщаемостта, основана на доходи от нови клиенти е по-малка от 5%, Paysera ще усили цената на прихода, тъй че да резервира възвръщаемост от 5%.

Paysera оперира в Бългрия от 2016 г, като започва с услугата си валутни преводи, а по-късно даде на българските консуматори съвсем всички услуги от портфолиото си. Към момента, българските клиенти на платформата са повече от 17 000 физически лица и над 2600 компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР