Компанията за електронна търговия с канабис Jane Technologies е набрала

...
Компанията за електронна търговия с канабис Jane Technologies е набрала
Коментари Харесай

Стартъп за търговия с канабис набра 100 млн. долара финансиране

Компанията за електронна търговия с канабис Jane Technologies е набрала 100 млн. $ в нов финансов рунд, с което общият брой на събраната от компанията сума от основаването ѝ през 2015 година насам доближи 130 млн. $, съобщи TechCrunch.

Очаква се компанията да употребява спомагателния капитал за разгръщане в цифрова среда и за увеличение на екипите в няколко области на активност. Jane Technologies има намерение да сътвори нови функционалности и да разшири продуктовото си предложение.

Онлайн продажбите на дребно на канабис бързо се трансформират в норма, защото упованията на потребителите се трансформират, а Jane предлага решение, което оказва помощ за бързо създаване на наличие онлайн.

„ Мисля, че в действителност виждаме идната глава от това по какъв начин ще наподобява бъдещето на електронната търговия “, разяснява съоснователят и основен изпълнителен шеф Сократес Розенфелд. Според него освен промишлеността с канабис, само че и други следят смяната.

Бизнесът с канабис е един от огромните спечелили от началото на пандемията. Според данните на Jane Technologies едвам 17% от легалните продажби на канабис са се правили онлайн преди първите локдауни преди повече от година. По-късно обаче, в разгара на пандемията, това число е достигнало 52%. Фирмата споделя, че онлайн продажбите съставляват 38% от всички законни продажби на канабис.

Според Розенфелд компанията му е стигнала 100 млн. $ общ трансакционен размер през 2019 година с 1 млн. души в платформата. Прогнозата за 2021 година е да доближи 3.5 милиарда $ общ трансакционен размер. Освен това компанията е удвоила броя на предлаганите артикули в своята база данни до над 700 000.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР