Компанията за електромобили Tesla е достигнал производствената си цел за

...
Компанията за електромобили Tesla е достигнал производствената си цел за
Коментари Харесай

Tesla достигна целта си за производство на 5000 Model 3 на седмица

Компанията за електрически автомобили Tesla е достигнал индустриалната си цел за най-малко 5000 броя от своя Model 3 на седмица. 5000-ият брой на колата за седмица е излязъл от контейнерите на завода в неделя сутринта , предава Reuters.

Изпълнителният шеф на компанията Илън Мъск се похвали в неделя в Twitter, че компанията е произвела 7000 коли за седмица, в това число най-малко 5000 броя от седана Model 3, в последната седмица от второто си тримесечие.

„ Мисля, че към този момент се превърнахме в същинска автомобилна компания ", написа Мъск в и-мейл до чиновниците, представен от Reuters. " Беше много забързано ", споделя чиновник от завода.

Много анализатори обаче се съмняват, че това е задоволително, с цел да се строят по 5000 коли на седмица дълготрайно. Самият Мъск е декларирал в мейла си, че в този момент Tesla чака да създава по 6 000 броя Model 3 на седмица през този месец.

Компанията си бе сложила за цел да създава по 5 000 Model 3 на седмица преди края на второто тримесечие в събота, с цел да показва, че може да създава всеобщо седани, задвижвани с сила.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР