Компанията за електромобили на Илон Мъск Tesla намали цените за

...
Компанията за електромобили на Илон Мъск Tesla намали цените за
Коментари Харесай

Tesla намали цените на електромобили Model Y в Европа

Компанията за електрически автомобили на Илон Мъск Tesla понижи цените за своите модели Model Y в няколко страни в Европа, седмица откакто разгласи сходни понижения на цените за своите коли Model 3 и Model Y в Китай. Това се важи за пазарите в Германия, Франция, Норвегия и Нидерландия, съгласно данни от уеб уеб страниците на компанията на всеки от тези пазари, представени от медии.

В Германия моделът Model Y се предлага 42 990 евро, което е почти 4,2% по-ниска цена от предходната стойност на дребно на автомобила. Model Y Long Range коства 49 990 евро, по-ниска цена с 8,1% от предходната цена, докато Model Y със задно задвижване се продава за 42 990 евро, по-малко с 4,2%.
 От безпаричен сирак до милиардер: Историята на индивида, основал компанията за електрически автомобили BYD, която детронира Tesla
От безпаричен сирак до милиардер: Историята на индивида, основал компанията за електрически автомобили, която детронира Tesla

Kой е Уанг Чуанфу?

Tesla намали цените на своите коли Model Y във Франция с цели 6,7%, до момента в който в Нидерландия цените на Model Y с по-ниски с над 7,7%. В Норвегия компанията понижи цените с сред 5,6% и 7,1%.

Това стана, откакто Tesla разгласи понижаване на цените за своите коли Model 3 и Model Y в Китай. Компанията понижи цените на колите в Китай през последната година, подбивайки локалния съперник BYD.

Tesla понижи цените на Model 3 с 6%, спрямо декември предходната година, и цените на Model Y с 11%, съгласно данни на JL Warren Capital.

Преди дни съобщихме, че производството на Tesla в Германия беше наранено от спирания на доставките, които минават в Червено море, откакто подкрепяната от Иран формация Хуси стартира офанзиви против кораби, пресичащи основния маршрут и настана безпорядък в международната търговия.

Така Tesla спря огромната част от производството на коли в завода си в Берлин-Бранденбург предходната седмица, с посочена причина - липса на части.

Конкуренцията на пазара на електрически транспортни средства става по-голяма през последната година, а Tesla се изправя против голям брой други автомобилни производители. Китайската марка BYD детронира Tesla като най-големия производител на електрически автомобили в света през 2023 година

Volkswagen пък измести компанията в Германия, изпреварвайки продажбите на американския авто производител предходната година с пазарен дял от 13,5%, спрямо 12,1% на компанията на Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР