Компанията за дронове Wing на Alphabet е доставила 10 хил. ...

Компанията за дронове Wing на Alphabet е доставила 10 хил.

Дроновете на Alphabet са доставили 10 хил. чаши кафе през последната година

Компанията за дронове Wing на Alphabet е доставила 10 хиляди чаши кафе, 1700 снакса и 1200 печени пилета на абонати в Логан, Австралия, през последната година, обяви компанията в обява в блога си, написа CNBC.

Wing беше основана през 2019 година в Австралия след серия от проби на дронове, които започнаха през 2014 година Услугата, която в началото беше част от подразделението за пробни изследвания на Alphabet, разрешава на консуматорите да поръчват неща като храна през мобилно приложение и към този момент е покрай 100 хиляди доставки от пускането на услугата.

Wing се надява, че един ден ще доставя артикули на хора по целия свят, без да се налага да разчита на шофьори или камиони за доставка, сходно на други фирми . Това е причината UPS, Uber и Amazon също да работят по доставки с дронове.

Компанията работи с над 30 сътрудника по целия свят, в това число локални кафенета и национални брандове като Walgreens, съгласно обява в блога от февруари. Местни бизнеси също могат да се свържат непосредствено с компанията, с цел да се включат. През 2020 година Wing си партнира с учебните заведения във Вирджиния, с цел да доставя книги от библиотеките по време на пандемията.

През 2019 година Wing стана първата компания за доставки с дронове, която спечели утвърждение от Федералната авиационна управа на Съединени американски щати , която разреши на компанията да стартира да доставя пакети. Същата година Wing откри най-малко 12 позиции в Съединени американски щати и стартира да тества услуга дружно с Walgreens за доставка на храни и питиета .

Amazon, която стартира самодейност , наречена Prime Air през 2016 година , получи утвърждение от управляващите през 2020 година за доставка на пакети.

В момента Wing оперира в Съединени американски щати , Финландия и Австралия. Компанията съобщи , че ще обяви навлизането си в нови градове и нови партньорства в следващите месеци.

Източник: investor.bg