Компанията за добив на биткойни TeraWulf в САЩ е първата

...
Компанията за добив на биткойни TeraWulf в САЩ е първата
Коментари Харесай

В САЩ започна работа първата цифрова ферма за добив на биткойни захранвана от ядрен реактор

Компанията за рандеман на биткойни TeraWulf в Съединени американски щати е първата в страната, която започва плантация за рандеман на криптовалути със 100% нуклеарно зареждане. Това е оборудването Nautilus Cryptomine в Пенсилвания, което разполага с 8000 ASIC майнера. Общата мощ на това взаимно с компанията Cumulus Coin дружество е 200 мегавата.

Делът на TeraWulf в обекта към този момент е 50 мегавата – той ще стартира да действа пълноценно през месец май, а в началната фаза компанията е пуснала в употреба 8000 майнера с общ потенциал от към 1 ексахеша в секунда. През идващите седмици TeraWulf ще вкара в употреба още 8000 единици на Nautilus, с цел да доближи 1,9 Ehs/s. В бъдеще компанията също по този начин желае да усили каузи си в обекта с още 50 мегавата.

Добивът на биткойни, захранван непосредствено с нуклеарна сила, е извънредно доходоносен, защото нуклеарните централи оферират едни от най-ниските цени на електрическата енергия на пазара, съобщи Пол Прагер, основен изпълнителен шеф и ръководител на TeraWulf. През идващите пет години цената на киловатчас за компанията ще бъде едвам 0,02 $. Компанията има още едно оборудване, наречено Lake Mariner в Ню Йорк – тя го има сама – и скоро ще бъде пусната в употреба нова постройка на този обект, която ще усили потреблението на сила до 110 мегавата. Като цяло при започване на второто тримесечие TeraWulf ще има 50 000 работещи майнери, които ще употребяват 160 мегавата с обща продуктивност от 5,5 Ehs/s.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР