Компанията за детски играчки Lego се зарече да премахне половите

...
Компанията за детски играчки Lego се зарече да премахне половите
Коментари Харесай

Играчките на Lego стават полово неутрални

Компанията за детски играчки Lego се зарече да отстрани половите стандарти от играчките си, откакто изследване разкри по какъв начин момченцата се опасяват, че ще им се „ подиграват “, в случай че си играят с играчки, предлагани като момичешки.

Известната датска компания, най-големият производител на играчки в света, споделя, че нейните артикули се употребяват най-вече от млади момчета, оповестява Vesti.bg. Но в този момент компанията сподели, че ще работи за унищожаване на всички полови белези от играчките си и ще се насочи към основаването на артикули, ориентирани и към двата пола.

Шефовете на компанията за играчки от пластмасови тухли са оповестили артикули като Lego Dots и Lego City Wildlife Rescue като крачка напред. Те споделят, че компанията, която е нараснала продажбите си до 4,95 милиарда паунда предходната година, „ работи интензивно, с цел да направи Lego по-приобщаващо “.

Новината идва след отчет на Института „ Джина Дейвис “, отдаден на пола в медиите - основан от носителката на „ Оскар “, американската актриса, трансформирала се в активистка Джина Дейвис – който открива, че 71% от интервюираните момчета се опасяват, че ще им се подиграват, в случай че си играят с това, което те разказват като „ играчки за девойки “.

По поръчка на Lego, отчетът включва изследване измежду съвсем 7 000 родители и деца на възраст от 6 до 14 години от Китай, Чехия, Япония, Полша, Русия, Англия и Съединени американски щати. Той открива, че

родителите са склонни да насърчат синовете си да вземат участие в спортни или научно-технологични, инженерни или математически действия, до момента в който на дъщерите по-често им се предлага да се обличат, танцуват или готвят.

Но други специалисти настояват, че до момента в който девойките към този момент са принудени да правят повече „ момчешки “ действия, момчетата не са толкоз насърчавани да вземат участие в „ момичешки “ действия. Те споделят, че вследствие на това девойките развиват по-универсални умения, а момчетата пропущат умения като развъждането.

Междувременно откриватели от Geena Davis Institute on Gender in Media откриха, че до момента в който девойките стават все по-уверени и желаят да се занимават с необятен набор от действия, същото не важи за момчетата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР