Компанията за детски играчки „Лего“ обяви, че ще пусне на

...
Компанията за детски играчки „Лего“ обяви, че ще пусне на
Коментари Харесай

„Лего“ пуска тухлички с брайлова азбука

Компанията за детски играчки „ Лего “ разгласи, че ще пусне на пазара тухлички с брайловата писменост. Те ще се продават в 20 страни след сполучливо показване във Франция – родината на основателя на писмеността за незрящи Луи Брайл.

Тухличките са направени по този начин, че изпъкналите елементи, с които се съединяват обособените сегменти, изписват буквите и цифрите на брайловата писменост, само че и остават функционален конструктор. Така децата със зрителни увреждания ще могат да развиват осезанието си и да учат брайловата система.

„ Лего “ детайлите са в нормалните им цветове и имат напечатани букви и числа на тях. Това ще даде на всички деца и учители една по-толерантна и изобретателна среда, разясняват от компанията, предава БТВ.

Идеята за учене по време на игра е тествана в няколко културни подтекста и в началото ще бъде налична на британски, немски, френски, датски, норвежки и португалски. Амбицията на производителите е до началото на 2021 година тухличките да са налични на 11 езика в 20 страни.

За да улеснят въвеждането на системата и ефикасното ѝ потребление от родители и педагози, от „ Лего “ са дали помощни материали на своя уеб страница и са основали група в обществената мрежа „ Facebook “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР