Компанията за дърводобив е Африка, контролирана от Северна Корея, получава

...
Компанията за дърводобив е Африка, контролирана от Северна Корея, получава
Коментари Харесай

Тайната финансова система на Северна Корея, с която заобикаля санкциите на ООН

Компанията за дърводобив е Африка, следена от Северна Корея, получава $100 000, продавайки дървесина на китайска компания. Пхенян има потребност от парите, с цел да заплати на задграничните си снабдители на нефт и други сериозно значими артикули. Но американските и интернационалните наказания, наложени за да накарат страната да се откаже от нуклеарната си стратегия, лимитират достъпа ѝ до международната финансова система. Затова Пхенян търси различен метод, написа The Wall Street Journal.

Вместо да събере тези $100 000, Северна Корея желае от китайският клиент да ги преведе на търговец на първични материали в Сингапур, който от своя страна да ги употребява, с цел да купи артикули за Пхенян. Това гласи изказване на американски прокурори, които желаят да конфискуват средствата.

Схемата, за която обвинителите настояват, че е употребена голям брой пъти в последната година, демонстрира по какъв начин Северна Корея построява сенчеста различна финансова система, която ѝ разрешава да продължи да прави бизнес. Пхенян е успявала да купи и продава редица артикули, в това число нефт, въглища и тютюн.

Едно от най-големите провокации пред режима на Ким Чен Ун е да трансферира долари по света макар глобите. Решението е да пази приходите в задграничните свързани компании, чийто връзки са добре скрити. " Много малко количество пари влиза в Северна Корея ", споделя Джошуа Стентън, юрист във Вашингтон, който е оказал помощ да правенето на последните чернови на закона за глобите против страната. " Повечето от тях стоят в задгранични банки и се презразпределят оттова ".

Според обвиняването, заплащанията от регистриран в Хонконг покупател на севернокорейски парафин са отишли в съветска компания, която доставя нефт на Пхенян. В сходен случай Северна Корея е употребила китайски снабдител на въглища, който дължал средства, с цел да заплати за съоръжение от ZTE. През септември арбитър позволи държавното искане тези средства да бъдат иззети.

Дейността на дърводобивната компания Chilbo в Екваториална Гвинея е била спряна, споделят представители на властта там. По-рано китайски клиент - Yuanye Wood Ltd - е превел средствата на медиатор, защото превод до Chilbo е щял да бъде забелязан от банките, които да сигнализират за случая. Средствата се равняват на $1,7 милиона.Според обвиняването, средствата са били пренасочени към Wee Tions Pte Ltd, която търгува със първични материали. Собственикът отхвърля коментар. По-късно същата компания превежда $1,2 милиона на трета компания - Velmur Management, а причина за превода е " предплащане за дизел ". Нейн притежател е руснакът Руслан Ларин.

От предходни правосъдни процеси се знае, че съгласно щатските управляващи Velmur е основана, с цел да може Пхенян да заплаща на съветските петролни компании. За банките тази трансакция няма да сътвори терзания - сингапурска компания търгува с съветска - и Северна Корея не е намесена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР