Компанията за блокчейн анализи Inca Digital съобщи, че две популярни

...
Компанията за блокчейн анализи Inca Digital съобщи, че две популярни
Коментари Харесай

Топ криптоборси, обвинени в обслужване на санкционирани руски банки

Компанията за блокчейн разбори Inca Digital заяви, че две известни криптоборси - Huobi и KuCoin - са подложени на критика, че не съблюдават глобите, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна.

Inca Digital съобщи , че тържищата не са подхванали ограничения, с цел да попречат на глобените съветски банки да употребяват съответните им peer-to-peer мрежи, като в тези транзакции постоянно е бил употребен и Tether (USDT).

Главният изпълнителен шеф на Inca Digital Адам Заразински предизвести, че това може да е нарушаване на рестриктивните мерки наложени от Съединени американски щати и Европа.

В отчета се загатва и Binance, за която се твърди, че предлага на съветските консуматори за закупуване на криптовалути на своята борса.

Binance обаче опроверга изказванията и увери, че прецизно ползва законите (KYC).


 


В отчета се разкрива също по този начин, че ByBit разрешава на потребителите да обръщат съветски рубли в криптовалути посредством своя peer-to-peer пазар и фиатни депозити.

KYC задължава предприятията да удостоверяват самоличността на своите клиенти, с цел да спрат противозаконни действия, в това число пране на пари и финансиране на тероризма.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР