Компанията за аутомотив и градски дизайн Бертони, част от Torino

...
Компанията за аутомотив и градски дизайн Бертони, част от Torino
Коментари Харесай

Компания, правила дизайна на модели Ferrari и Maserati, отваря офис в София

Компанията за аутомотив и градски дизайн Бертони, част от Torino Crea Group, която е с над 15 години опит в региона, възнамерява отваряне на офис в България, където млади и надарени хора да се развиват и учат от най-хубавите италиански практики и най-новите технологии.

Изпълнителният шеф Петя Георгиева - Бертони е измежду рядко срещаните български имена в областта на достоверния италиански дизайн. С офиси на два континента и екип от над 80 експерти в разнообразни сфери, компанията й Бертони осъществя огромни и функционални планове открай докрай. Екипът съумява да " програмира " хубостта на градския и авто съвременен дизайн, тъй че да бъде най-подходящия за дадена страна или компания - по този начин наречения културен код.

Сред именатa, с които Бертони реализира огромните си планове, се откриват Pininfarina, Ferrari, Maserati, Fiat, Audi & VW. Успешни ърбан планове могат да бъдат видени по улиците на Италия ( като емблематичната за Неапол метростанция Толедо), Франция, даже сега работят по дизайна на цялостен един нов град в Китай.

Мисията на Петя Бертони да основава емблематичен градски дизайн по света я връща и у нас.

" Мечта от години е за мен да мога да приложа целия ни опит в италианския дизайн тук. Създаването и развиването на екип от млади български дизайнери, под крилото на експерти с интернационален опит и триумфи в урбанизацията и аутомотив дизайна е огромна и значима стъпка напред за мен - точно в родината ми. Това да имам персонален принос след толкоз години в чужбина към подобряването на градската среда в страната ми и да мога да споделя всичките ни познания и умения от по-различен темперамент с българските ми сътрудници ме стимулира откровено доста. ", споделя самата тя.

Смята се, че до 2050 година, 80% от популацията на Земята ще живее в урбанизирани региони. Тази наклонност кара от ден на ден градове да усъвършенстват обществените си пространства, залагайки на съвременен и функционален дизайн на средата. Някои страни в Азия от десетилетия осъществят планове по способи, които европейските занапред стартират да ползват. През последните години се ускорява вложението в просветителни стратегии с фокус върху дизайна на устойчива градска среда. Именно това е и една от задачите на новия офис на Бертони в България.

Макар и да звучи прекомерно ново за България да си има лична компания, профилирана в аутомотив и ново потомство градски дизайн, това е напълно използван план, който изисква безукорен професионализъм и обич към дизайна. Правила, по които Бертони се води във към този момент пет страни по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР