Компанията Яковлев (бивш Иркут) търси партньори в Русия за заместване

...
Компанията Яковлев (бивш Иркут) търси партньори в Русия за заместване
Коментари Харесай

В Русия свършиха германските двигатели за самолети за обучение на военните летци

Компанията " Яковлев " (бивш " Иркут " ) търси сътрудници в Русия за заменяне на вноса на немския авиационен мотор за учебно-тренировъчния аероплан " Як-152 " за съветските военно-въздушни сили. Това е съобщил за РИА Новости генералният шеф на " Яковлев ", Андрей Богински.

Учебно-тренировачният аероплан " Як-152 " е аероплан за в началото образование и професионален асортимент на военни водачи в ранен стадий на образование.

" Търсим вероятни бизнес сътрудници за заменяне на вноса на немския самолетен мотор, които биха могли да стартират да създават този тип мотор в Русия. Има няколко съветски компании, които са подготвени да се заемат с тази работа ", споделя Богински.

Той отбелязва, че в този момент авиопроизводители са " в разговор " с тези компании, предоставяйки им всички нужни първични данни.
 Русия анонсира основаването на личен аероплан за далечни полети
Русия анонсира основаването на личен аероплан за далечни полети

Кога действително ще полети самолетът

Шефът на " Яковлев " не прецизира по кое време може да стартира производствто на посочените авиационни мотори в Русия, само че по думите му, се работи интензивно за решение на въпроса.

Учебно-тренировъчният самолт " Як-152 " е част от учебно-бойния комплекс " Як-130 " и включва тренажор, образователен компютърен комплекс и средства за надзор на ръководството. Як-152 има изцяло унифицирано с " Як-130 " информационно-управленско поле на пилотската кабина, което е оптимално съчетано в системата за образование на курсанти от Военновъздушни сили на Русия.
 Колко самолета годишно ще създава Русия
Колко самолета годишно ще създава Русия

Темповете на произвеждане се форсират поради прекъснатите контакти със самолетостроителни компании от Съединени американски щати и Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР