Компанията Xerox Holdings обмисля предложение за поглъщане на производителя на

...
Компанията Xerox Holdings обмисля предложение за поглъщане на производителя на
Коментари Харесай

Xerox обмисля поглъщане на Hewlett-Packard

Компанията Xerox Holdings обмисля предложение за усвояване на производителя на компютри Hewlett-Packard (HP). Запознати с въпроса лица декларират пред " Уолстрийт джърнъл ", че се обмисля оферта в кеш и в акции с награда по отношение на пазарната стойност на HP, която се прави оценка на към 27 милиарда $, съобщи БНР.

Според информацията на финансовото издание, управителният съвет на Xerox е разискал тази опцията във вторник, само че няма гаранции, че компанията фактически ще насочи оферта или че сходна оферта ще успее.

Базираната в Норуолк, Кънектикът, компания Xerox Norwalk също по този начин е получила всекидневен ангажимент за финансиране на сходна мега договорка от неназована огромен банка.

И двете компании в лицето на Xerox и HP отхвърлиха да разясняват пред организация Ройтерс информацията за възможното им обединение.

По-рано тази седмица Xerox разгласи, че счита да продаде своя дял от 25% в японската Fuji Xerox на някогашния си японски сътрудник Fujifilm при предстояща цена от към 2,2 милиарда $. Компанията от Съединени американски щати взе това решение за преустановяване на взаимното партньорство с Fujifilm една година, откакто двете компании не съумяха да се спогодят за тяхното обединение на стойност 6,1 милиарда $.

Междувременно Hewlett-Packard изпитва компликации със своя бизнес сегмент за принтери, като приходите на поделението за принтери на компанията за третото тримесечие паднаха с 5% на годишна база.

През октомври HP също по този начин разгласи проект за редуциране на до 9000 работни места като част от стратегия за преструктуриране, ориентирана към понижаване на разноските.

Източник Топновини

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР