Компанията X, известна преди като Twitter, е осъдена да плати

...
Компанията X, известна преди като Twitter, е осъдена да плати
Коментари Харесай

Бивши ръководители на Twitter съдят X за $1,1 млн обезщетение

Компанията X, известна преди като Twitter, е наказана да заплати $1,1 млн правосъдни такси на някогашни ръководители на обществената мрежа Twitter.

Съдия Катлийн Сейнт-Джуд Маккормик (Kathaleen Saint Jude McCormick) отсъди в интерес на някогашния основен изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал (Parag Agrawal) и някогашният основен юридически консултант Виджая Гаде (Vijaya Gadde). Съдията заключи, че компанията на Илън Мъск е нарушила задължението си да възвърне правосъдните разноски, свързани с работата им за компанията.

След като Мъск пое компанията, той уволни Агравал и други основни ръководители. Това се случва малко откакто Twitter заведе дело против Мъск за опит да се откаже от договорката за придобиване на компанията за 44 милиарда $.

През април Агравал и Гаде заведоха дело против X, потвърждавайки, че компанията не е платила правните им сметки, в това число и за явяването на Гаде пред Комитета за контрол и промени на Камарата на представителите на Съединени американски щати (HCOR). Според Bloomberg, X е платил единствено към $600 000 от дълга си. Адвокатите на компанията споделиха, че ръководителите на X са претърпели „ потрес от цената “, откакто са видели високата сметка от $1,1 милиона.

Съдия Маккормик е признал, че 1,1 милиона $ са забележителна сума, само че все пак е отсъдил в интерес на някогашните ръководители на Twitter. „ Запознах се с посочената сума. Тя е много основна, само че е рационална “ —- споделя Маккормик.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР