Disney се съгласява с споразумение за 9,5 милиона долара по спора за годишния пропуск на Magic Key

...
Компанията Walt Disney се съгласи да плати 9,5 милиона долара
Коментари Харесай

Компанията Walt Disney се съгласи да плати 9,5 милиона долара за уреждане на колективен иск, който обвинява развлекателния гигант в „измамни бизнес практики“ по отношение на неговата програма за годишен пропуск в Дисниленд, според съдебно подаване в четвъртък.

Федералното съдебно дело, заведено в Калифорния , твърди, че някои от притежателите на годишни пропуски за „Вълшебния ключ“ на Дисниленд не са могли да направят резервации за парк в определени дни през 2021 г., въпреки че им е било обещано „дати без блокиране“ за влизане в Анахайм, Калифорнийски паркове.

В иска се твърди, че „хиляди хора“ с пропуски за Magic Key може да са били засегнати и са имали право да участват в колективния иск.

Споразумението вероятно ще доведе до чек от $67,41 за всеки член на груповия иск, според документацията.

ФАЙЛ - Хората посещават Magic Kingdom Park в Walt Disney World Resort в Лейк Буена Виста, Флорида, 18 април 2022 г. Първата среща на новия борд на правителството на Walt Disney World - преразгледана от мащабно законодателство, подписано от републиканците Губернаторът Рон ДеСантис като очевидно наказание за това, че Дисни публично оспори т. нар. законопроект „Не казвай гей“ на Флорида – занимаваше се с аферите наизуст, с които се занимава всяко друго общинско правителство. Членовете на борда в сряда, 8 март 2023 г., се сблъскаха с призиви за по-добро противопожарно оборудване, уроци по заявки за публични регистри и рейтинги на облигации. (AP Photo/Ted Shaffrey, File) ФАЙЛ – Хората посещават парка Magic Kingdom в Walt Disney World Resort в Лейк Буена Виста, Флорида, 18 април 2022 г. Първото заседание на новия борд на правителството на Walt Disney World – преразгледано от мащабно законодателство, подписано от републиканския губернатор Рон ДеСантис като очевидно наказание за това, че Дисни публично оспори т. нар. законопроект „Не казвай гей“ на Флорида – занимаваше се с наизустените дела, с които се занимава всяко друго общинско правителство. Членовете на борда в сряда, 8 март 2023 г., се сблъскаха с призиви за по-добро противопожарно оборудване, уроци по заявки за публични регистри и рейтинги на облигации. (AP Photo/Ted Shaffrey, файл) Тед Шафри/AP

Сега съдията ще трябва да даде предварително одобрение на договореното споразумение и след това ще оцени условията на сделката, преди да даде окончателно одобрение, според Дейвид Маркъс, професор по право в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

В изявление, приписвано на служители на Дисниленд, се казва, че те „са доволни, че този въпрос е решен“.

Адвокатите, представляващи засегнатите притежатели на пропуск Magic Key, не отговориха веднага на искането на CNN за коментар.

Програмата Magic Key Pass на Disney беше въведена преди две години, заменяйки наследената програма Annual Pass на тематичните паркове. Специалният билет дава на притежателите на пропуск достъп до парк на Дисни за цялата година.

Дисниленд предлага четири пропуска Magic Key на различни ценови точки. Най-скъпото ниво, което се наричаше ключът „Dream“, обещаваше достъп „всеки ден от годината“, според прессъобщение на компанията от 2021 г. Новата най-скъпа опция, сега наречена ключ „Inspire“, само осигурява достъп до тематични паркове „повечето дни от годината“, според уебсайта на Дисниленд.

Засегнатите притежатели на пропуски обаче вероятно ще трябва да изчакат няколко месеца, за да получат чек като част от споразумението, каза Маркъс.

Дистанционно за телевизор управлението се вижда с логото на Disney+, показано на екрана в тази илюстративна снимка, направена в Краков, Полша на 6 февруари 2022 г. (Снимка от Jakub Porzycki/NurPhoto чрез Getty Images) Дистанционното управление на телевизора се вижда с логото на Disney+, показано на екрана в тази илюстративна снимка, направена в Краков, Полша на 6 февруари 2022 г. (Снимка от Jakub Porzycki/NurPhoto чрез Getty Images) Якуб Поржицки/NurPhoto/Getty Images/ФАЙЛ

„Тази стъпка, при която страните обявиха, че са постигнали споразумение, наистина е първата стъпка от поредица, която ще отнеме минимум 3 месеца, за да завърши“, каза той.

Притежателите на пропуски, които са били част от колективния иск, трябва да очакват да получат известие за споразумението през следващите месеци, което ще ги информира да очакват плащане. След това съдията ще насрочи окончателно изслушване за одобрение, за да официализира сделката.

„Едва след това окончателно одобрение хората могат да очакват да видят чек“, каза Маркъс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР