Компанията Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона

...
Компанията Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона
Коментари Харесай

Disney изпревари Netflix по брой стрийминг абонати и вдигна цените

Компанията Walt Disney изпревари Netflix Inc с общо 221 милиона стрийминг консуматори и разгласи, че ще усили цените за потребителите, които желаят да гледат Disney+ или Hulu без реклами.

Медийният колос ще увеличи месечната цена на Disney+ без реклами с 38% до 10,99 $ през декември, когато ще стартира да предлага нова алтернатива, която включва реклами на сегашната цена.

Акциите на Disney нарастнаха с 6,9% в следборсовата търговия до 120,15 $ в сряда.

През 2017 година Disney заложи бъдещето си на построяването на стрийминг услуга, която да се конкурира с Netflix, защото аудиторията се пренасочи от обичайна телевизия към онлайн лъчение.

Пет години по-късно Disney изпревари Netflix по сбор консуматори на стрийминг услуги. Компанията добави 14,4 млн. клиенти на Disney+, надминавайки плануваните от анализаторите 10 млн. клиенти, откакто пусна сериала " Междузвездни войни " " Оби-Уан Кеноби " и " Г-жа Марвел " на Marvel.

В композиция с Hulu и ESPN+ Disney съобщи, че в края на тримесечието през юни е имала 221,1 млн. клиенти на стрийминг услуги. За същия интервал стрийминг клиентите на Netflix са били 220,7 млн.

" Disney печели пазарен дял, до момента в който Netflix се бори да добави повече клиенти ", съобщи анализаторът на Investing.com Харис Анвар. " Disney има още благоприятни условия за напредък на интернационалните пазари, където бързо разпростира услугата си и прибавя нови клиенти. "

За да подкрепи привличането на нови клиенти, Disney ще предложи версия с реклами от 8 декември за 7,99 $ на месец - същата цена, която в този момент се начислява за версията без реклами, съобщи компанията. /БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР