Компанията Volvo Construction Equipment, която се е специализирала в разработката

...
Компанията Volvo Construction Equipment, която се е специализирала в разработката
Коментари Харесай

Volvo тества безпилотни самосвали в реални условия

Компанията Volvo Construction Equipment, която се е специализирала в създаването на строителна техника, стартира проби на безпилотни и електрически машини на територията на кариера в покрайнините на Гьотеборг. Целта на тестванията, които ще продължат 10 седмици, е понижаване на нездравословните излъчвания с 95%, а на общите разноските по строителните машини – с 25%.

Проектът носи името Electric Site, като при него се търси оптималната автоматизация на работните процеси – от добавенето на материала до извозването му от кариерата. За задачата Volvo и неговият главен клиент – групата Skanska, ще употребяват прототипи на самостоятелни самосвали, а също по този начин и ръководен с кабел хидравличен екскаватор, задвижван от хириден елемент, включващ дизелов мотор и електромотор.
Вместо употребяваните до момента 3 тежки самосвала, на обекта ще работят 8 копактни безпилотни машини HX2, оборудвани с електромотори, акумулатори и електронни системи, създадени от Volvo Group. Машините са оборудвани със система за изкуствено зрени, която може да разичава трудностите на пътя и хората.

Заедно със самосвалите на индустриална площадка ще работи 70-тонният екскаватор EX1 с хибридно задвижване. Той се ръководи като общоприета машина, само че е включен с кабел към електрическата система на кариерата. На собствен ред хибридният булдозер LX1 ще товари камионите, като той има 98% нови елементи и е с 50% по-ефективен от аналозите си с обичайни мотори с вътрешно горене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР