Компанията VMware e американска софтуерна компания за облачни услуги и

...
Компанията VMware e американска софтуерна компания за облачни услуги и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на VMware Кит Колбърт: Офисът ни в България ще продължи да расте

Компанията VMware e американска софтуерна компания за облачни услуги и виртуализация, основана преди 24 години в Пало Алто, Калифорния. В момента за компанията работят над 37 000 души в целия свят, а приходите ѝ за 2021 година доближиха 12.85 милиарда $. От 15 години VMware има развоен център в София, който е най-големият на компанията в район ЕМЕА и в който сега работят над1800 душиосновно разработчици. Компанията е един от водещите вложители в IT промишлеността в района. Българското сдружение " ВиЕмУеър България " е най-голямата софтуерна компания в България по доходи и чиновници, като оборотът ѝ за предходната година доближи 259 млн. лева През май 2022 година компанията - производител на чипове, Broadcom Inc. разгласи, че ще придобие VMware в договорка за 61 милиарда $. Много сме удовлетворени, че в България има необятен избор от експерти, който може да отговори на търсенето във всички разнообразни функции, които са ни нужни, обобщава мениджърът. Очевидно след договорката с Broadcom ще има промени в цялата компания, само че не съм сигурен, че те ще обиден София. Като управител би трябвало да си наясно къде са ти слабостите, с цел да можеш да ги поправиш.
Много сме удовлетворени, че в България има необятен избор от експерти, който може да отговори на търсенето във всички разнообразни функции, които са ни нужни, обобщава мениджърът.
Очевидно след договорката с Broadcom ще има промени в цялата компания, само че не съм сигурен, че те ще обиден София.
Като управител би трябвало да си наясно къде са ти слабостите, с цел да можеш да ги поправиш.
Как се промени VMware по време на пандемията? Реклама
Бяхме готови за отдалечен и хибриден модел на работа още преди пандемията. Всъщност използваме доста от нашите технологии за този модел, което пък прави работата от където и да е лесна и сигурна.

Така че за нас преходът беше елементарен. А и към този момент имахме отдалечени офиси, защото преди бяхме доста фокусирани върху Пало Алто и концепцията беше за по-голяма децентрализация. Така че организационната конструкция се промени, както и методите, по които си взаимодействаме. И мисля, че се трансформираха към по-добро. Хората ни имат право на избор като част от програмата ни към така наречения Future of work.
Значи смятате, че някои от измененията ще останат за по-дълго време?
Мисля, че да. По-голяма част от времето извозвам в диалози в Zoom. Така че мога да върша това и от вкъщи си. Защо да карам дълго до офиса?

Вместо това аз и екипът ни желаеме да вървим в офиса с избрана цел, примерно в избрани дни. По този метод вършим срещите ни онлайн по-ценни. Но в последна сметка даваме право на избор. Някои хора избират да работят от вкъщи си, други - от офиса. И по този начин ще бъде и отсега нататък.
Реклама През последните месеци компании в Силициевата котловина карат от ден на ден от чиновниците си да се завръщат в офисите. Как това ще се отрази върху бранша и къде е VMware в тази тенденция?
Не знам дали някои хора ще изоставен тези компании поради налаганите им условия, до момента не съм виждал сходни данни. Но считам, че хибридната работа е одобрявана доста добре от множеството претенденти за позиции при нас. За нас сигурно е позитивно, че можем да избираме и привличаме хора от разнообразни елементи на света, което пък ни дава достъп до по-голям набор от експерти.
Вие сте прекарали цялата си кариера в компанията, а в продължение на години VMware беше известна като една от фирмите с новаторски предприемачески дух в Силициевата котловина. Как придобиването от Broadcom ще се отрази върху този дух?
Да, 19 години работя във VMware. Не мога да кажа какво ще е бъдещето след сливането с Broadcom. Преди време изпълнителният шеф на Broadcom Хок Тан разгласи в собствен блог, че разпознава всички нововъведения, които вършим, и те са огромна част от повода да купят VMware. И то освен в региона на виртуализацията, само че и в нови пазари като multicloud и така нататък Междупрочем Broadcom също залагат доста на нововъведенията. Това ще продължи и в бъдеще.
Как договорката ще се отрази върху центъра ви в София?
Не знам дали ще се отрази по някакъв съответен метод. Очевидно ще има промени в цялата компания, само че не съм сигурен, че те ще обиден София.
А какви са проектите ви за София?
Да продължаваме да влагаме. Имаме още доста разработки в региона на multi-cloud. Има голям брой отлични експерти. Срещнах се с екипите и видях доста сила и предпочитание. Така че ще продължим да черпим от тази сила. Както знаете, приказва се за криза, бюджетите се стягат и затова сме фокусирани и продължаваме да влагаме в такива местоположения. Това е от изгода за всички. Така че офисът ни в България ще пораства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР