Компанията Virgin Galactic Holdings на милиардера Ричард Брансън oбяви, че

...
Компанията Virgin Galactic Holdings на милиардера Ричард Брансън oбяви, че
Коментари Харесай

Virgin Galactic получи разрешение за космически полети с клиенти

Компанията Virgin Galactic Holdings на милиардера Ричард Брансън oбяви, че е получила утвърждение от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) да реализира полети с клиенти в Космоса, съобщи Блумбърг.

FAA надгради досегашния лиценз на компанията, тъй че той да покрива и полетите с клиенти, оповестиха от компанията. Според компанията на Брансън този лиценз е първи по рода си и неговото придобиване е било обвързвано с „ спомагателна инспекция на програмата за методично тестване на компанията “.

От Virgin Galactic също по този начин потвърдиха, че на 22 май са провели сполучлив тестов.

Новото утвърждение е следващата значима стъпка в развиването на новозараждаща се промишленост, която до неотдавна съществуваше единствено в научната фантастика.

По-рано този месец стана ясно, че създателят на Amazon Джеф Безос ще реализира първото си сходно пътешестване на 20 юли посредством ракетата New Shepherd на неговата компания Blue Origin. Той ще бъде съпроводен брат си Марк и трети пасажер, който заплати 28 млн. $ за място на ръб.

Акциите на Virgin Galactic скочиха с 12% преди старта на търговията на Уолстрийт. Компанията има пазарна капитализация от 9,7 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР