Компанията Unity Technologies анонсира специализиран конкурс за алгоритми с елементи

...
Компанията Unity Technologies анонсира специализиран конкурс за алгоритми с елементи
Коментари Харесай

Unity Technologies представи игра, в която се състезават невронни мрежи

Компанията Unity Technologies анонсира профилиран конкурс за логаритми с детайли на изкуствен интелект. Невронните мрежи ще се състезават в игрова среда, включваща 100 равнища. Във всяко равнище логаритмите ще би трябвало да вземат решение усложняващи се задачи и куестове, с цел да могат да продължат напред. Наградният фонд на надпреварата е над $100 хиляди , а неговото начало е оповестено за 11-ти февруари тази година.

Да се научи да играе на едно приблизително равнище, за индивида не е мъчно, като процесът не лишава доста време. Но за компютърните логаритми даже и най-опростените 2D платформъри са прекомерно комплицирана задача. През последните няколко години всеобщо започнаха да се употребяват логаритми с машинно образование, в които не се извършват скриптове, а се употребява трениране на невронни мрежи. Но за обучаването на тези логаритми е належащо да се основат нови API за взаимоотношение на логаритъма с детайли на изкуствен интелект с играта.

Компанията Unity Technologies, известна със основаването на един от най-известните геймърски енджини Unity, сътвори игровата среда Obstacle Tower , особено предопределена за образование на ИИ логаритмите. Това е игрови свят, включващ кула със 100 етажа. Всеки етаж има по няколко пространства. Невронната мрежа стартира в едно от пространствата на първия етаж, като броят пространства се усилва с всяко последващо равнище. За да доближи идващия етаж, логаритъмът би трябвало да реши избрани задачи и задачи на настоящото равнище. Например, да реши главоблъсканиците и/или да победи враговете. Времето за прекосяване на равнищата е лимитирано, само че може да бъде увеличено посредством събирането на специфични предмети. Една от основните особености на тази игра за изкуствени интелекти е, че равнищата се основават благодарение на процедурно генериране, с помощта на което посредством играта се ревизират насъбраните по време на геймплея привички.

По време на играта изкуственият разсъдък получава два вида данни: цветно изображение с резолюция 168х168 пиксела плюс спомагателен вектор, включващ предметите и ключовете, събрани в съответното равнище, както и времето, което остава за прекосяване на равнището. ИИ сътрудникът може да се движи в четирите направления, да се завърта на двете страни и да скача. Предвидени са два вида награди за състезаващата се невронна мрежа. При единия от тях премията се дава при намирането на вратата, водеща към идващия етаж (ниво). Другият вид награди включва поощрения и за междинните събития, като намиране на предмети и ключове, и откриването на междинните порти в равнището. Наградите от този вид усъвършенстват машинното образование на логаритмите.

Вече са тествани три вида логаритми, които са тренирани посредством разнообразни вариации на гейм средата. Всички тествани логаритми с детайли на изкуствен интелект доближават единствено до най-ниските равнища и не могат да се съпоставят с достиженията на хората. Най-добри резултати сподели невронната мрежа, подготвена посредством закрепена версия на гейм средата. Разработчиците са на мнение, че с помощта на стабилната среда, логаритъмът е съумял да изучи повече разновидности на държание, които са подобаващи и при процедурното генериране на равнищата.

Първата версия на игровата среда за тестване на логаритми с детайли на изкуствен интелект към този момент е публикувана в GitHub. Тя включва 25-те първи равнища. Съвсем скоро ще бъде показана и цялостната версия. Състезанието Obstacle Tower Challenge с първата версия на игровата среда е оповестено за 11 февруари и ще продължи до 31 март тази година. Състезанията с цялостната версия със 100 равнища стартират на 15 април и ще продължат до 14 юни.

Обучението на невронни мрежи посредством игри става все по-популярно. Да си напомним, че невронната мрежа AlphaStar победи експертите на StarCraft II с резултат 10:1.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР