Компанията Toyota Motor запази короната си на най-продаван автомобилен производител

...
Компанията Toyota Motor запази короната си на най-продаван автомобилен производител
Коментари Харесай

Въпреки скандалите: Toyota остава най-продаваният автомобилен производител

Компанията Toyota Motor резервира короната си на най-продаван авто производител в света за четвърта поредна година, откакто означи рекордни годишни продажби от 11,2 милиона през 2023 година, съобщи “Reuters ”. По-рано през днешния ден нейният ръководител се извини за свадите , свързани с 3 компании от корпоративната група.

Японският авто колос регистрира 7,2% скок на световните продажби на групата през миналата година, в това число тези на производителя на дребни коли Daihatsu и на подразделението за камиони Hino Motors . Тези две дъщерни сдружения, както и филиалът Toyota Industries , бяха съществено наранени от проблеми , свързани с ръководството и процедурите за узаконяване на коли и мотори, които в бъдеще биха могли да навредят на световната известност на марката във връзка с качеството и сигурността .

„ Бих желал да изразя най-дълбоките си извинения към нашите клиенти и заинтригувани страни за неудобствата и терзанията, породени от поредните нередности в Hino Motors, Daihatsu и Toyota Industries, “, съобщи ръководителят на борда на шефовете Акио Тойода пред кореспонденти по време на събитие, проведено за оповестяване на визията за корпоративната група Toyota, учредена от неговия прародител, която понастоящем се състои от 17 компании.

Компанията разясни, че провеждането на събитието, в началото планувано за 14 февруари, рождения ден на починалия ѝ създател Сакичи Тойода, е било ускорено предвид на неотдавнашните нередности в фирмите от групата на Toyota.

Стабилни продажби

Глобалните групови продажби на Toyota надвишават 10 милиона автомобила през 9 от последните 10 години, като се изключи 2020 година, когато пандемията от COVID-19 нанесе тежък удар върху автомобилния бранш.

Вторият по величина немски съперник на колоса – Volkswagen Group, по-рано този месец регистрира 12% растеж на продажбите си през миналата година – 9,2 млн. автомобила, отбелязвайки сполучливо възобновяване след пандемията.

Последните данни сочат, че продажбите на колите единствено от компанията майка на Toyota, които включват тези на едноименните марки и серията Lexus, ще доближат рекордните 10,3 млн. автомобила през 2023 г . Бензиново-електрическите хибриди съставляват към една трета от тях. Електрическите транспортни средства с акумулаторни акумулатори съставляват по-малко от 1%. Гигантът обаче рискува да забави темпото на продажбите си, откакто предишния месец Daihatsu спря доставките на всички свои коли, защото следствие на скандал по отношение на сигурността откри проблеми, свързани с 64 модела, в това число съвсем две дузини, продавани под марката Toyota

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР