Компанията Toshiba съобщи за създаването на нова, по-дълготрайна литиево-йонна батерия,

...
Компанията Toshiba съобщи за създаването на нова, по-дълготрайна литиево-йонна батерия,
Коментари Харесай

Toshiba разработи акумулатор, на който му отнема само 5 минути, за да се зареди до 80%

Компанията Toshiba заяви за основаването на нова, по-дълготрайна литиево-йонна батерия, която поддържа ултра-бързо зареждане.

Разработчиците на устройството оповестяват, че в производството не се употребява кобалтът, който е един от много необятно употребяваните материали при производството на катодите в обичайните батерии. Елиминирането на кобалта като необичаен химичен детайл ще понижи индустриалните разноски и вследствие на това цената на крайния артикул.

По време на проучването експертите на Toshiba са открили, че по време на химическа реакция вътре в батерията електролитът се разлага, което е последвано от обособяване на газ и от своя страна той предизвиква разтваряне на металните съставни елементи. Получените частици се утаяват върху повърхността на анода, намалявайки продуктивността на батерията.

Toshiba изясни, че са съумели да основат технология, която минимизира следствията от взаимоотношението сред позитивния катод и електролита. Разработчиците също са съумели да лимитират преноса на деактивираните литиеви йони към повърхността на негативния електрод, с цел да покачат продуктивността и да удължат периода за работа на батерията. Съобщава се, че даже след 100 цикъла на разреждане и зареждане при температура от 60 ° C, потенциалът на батерията остава 99,2%. Пет минути са задоволителни, с цел да заредите такава батерия от 0% до 80%.

Тази разработка може да се употребява да вземем за пример в компактните носими устройства и в електрическия превоз. Това ще разреши понижаване броя на батериите, които се употребяват в модулните батерии. Първият търговски артикул, основан на новия батерия, се чака да бъде показан през 2028 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР