Компанията Спейс Екс ще изстреля нов кораб Драгън за третата

...
Компанията Спейс Екс ще изстреля нов кораб Драгън за третата
Коментари Харесай

"Спейс Екс" ще изстреля нов кораб за третата мисия до МКС

Компанията " Спейс Екс " ще изстреля нов транспортен съд " Драгън " за третата задача на астронавти на Международната галактическа станция (МКС), заяви Юнайтед прес интеренешънъл. Екипажът ще се насочи към МКС от галактическия център Кенеди в щата Флорида на 30 октомври.

" Наистина е вълнуващо да представим " Драгън " в нашия флот ", съобщи Сара Уокър от " Спейс Екс " на конференция в Хюстън. Тя разкри още, че компанията на Илон Мъск работи и по още един галактически транспортен съд, който би трябвало да бъде подготвен напролет.

В третата задача на " Спейс Екс " ще вземат участие трима астронавти от НАСА - Раджа Чари (44 г.), Томас Машбърн (61 г.) и Кайла Барън (34 г.), както и Матиас Маурер (51 г.) от Европейската галактическа организация. За Чари, Барън и Маурер това ще бъде първо пътешестване до Космоса. Мисията им ще продължи шест месеца.

Уокър изясни, че " Спейс Екс " не е направила съществени промени по новата капсула, само че е решен проблем в системата за изхвърляне на боклуци. " Направихме малко усъвършенстване в дизайна... с цел да създадем системата още по-стабилна за неведнъж потребление на тези транспортни средства ", съобщи тя на конференцията без да оповестява повече детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР