Компанията Соса Cola НВС AG е започнала да произвежда местна

...
Компанията Соса Cola НВС AG е започнала да произвежда местна
Коментари Харесай

Соса-Cola започна да произвежда местна кола в Русия под името Добрый кола

Компанията " Соса Cola НВС AG " е почнала да създава локална кола в Русия.

Продуктът е брандиран под името Добрый кола /Dobry Cola/, оповестява " Ройтерс ", представена от

Това става месеци, откакто производството и продажбите на артикули на емблематичната марка " Соса-Cola " бяха спрени поради всеобщото овакантяване на западните компании от страната в отговор на войната в Украйна.

НВС е измежду едно от многото бутилиращи подразделения на " Кока-Кола " (The Соса-Cola Company) по света и има съветските ѝ франчайзи за бутилиране и продажба на газираните питиета. По-рано от НВС обявиха, че са изчерпали запасите си и са спряли да създават и продават артикули на Соса-Cola в Русия - в миналото най-големият ѝ пазар, и в този момент ще има по-малко наличие там.

" Добрый "   е позната марка сок в страната, само че от компанията споделиха, че изследват опцията за разширение на съществуващите локални марки посредством своя бизнес " Multon Partners ".

" Dobry Cola няма връзка с Соса-Cola или Соса-Cola Со ", се споделя в изказване на НВС.

В петък осведомителна организация Интерфакс цитира създателя на съветската верига за бързо хранене " Теремок ", която предлага обичайни ястия, че е получил уведомление от компанията зад " Добрый кола " напитката да се продава в заведенията за хранене.

Местните съперници, а с тях и редица имитатори и нерегламентирани вносители на Кока-Кола заляха пазара, откогато компанията спря производството на напитките под емблематичната марка.

Соса-Cola навлезе за първи път в Съветския съюз през 1979 година.В момента компанията води борби против стоките на сивия пазар, които съставляват забранен импорт на продуктите ѝ в Русия. От правосъдни документи излиза наяве, че предприятието се бори и с съветски копия на нейната друга линия - " Fanta ".

Coca-Cola будет продаваться в России под названием «Добрый кола». В июне компания прекратила произвеждане и продажи в России под своим брендом.
— egazet (@egazet_)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР