Компанията, собственик на т.нар летен Сарай на Ахмед Доган -

...
Компанията, собственик на т.нар летен Сарай на Ахмед Доган -
Коментари Харесай

Фирми, близки до Доган и Валентин Златев, взеха на концесии плажове по Южното Черноморие

Компанията, притежател на т.нар " летен Сарай " на Ахмед Доган - " Хермес Солар " и компанията, в която е съсредоточен хотелиерският бизнес на генералния шеф на " Лукойл България " Валентин Златев - " Тера тур Сервиз ", взеха концесиите на два плажа на Южното Черноморие. Още две линии пък ще се стопанисват от компании, които са имали общ бизнес със знакови фигури от ВИС-2 и СИК.

С решение на Министерски съвет от през днешния ден " Хермес солар " ще е концесионер за 15 години на пясъчната линия " Росенец-север ". Фирмата ще заплаща такса от 12 092.40 лв. с Данък добавена стойност на година, като за целогодишното санитарно хигиенично поддържане на плаж " Росенец-север " ще харчи най-малко 20 хиляди лв. без Данък добавена стойност. За плаж " Росенец-север " концесионерът се задължава да предлага в зоната за платени плажни такъми цена за един чадър от 10 лева и за един шезлонг също от 10 лева

" Тера тур Сервиз " ще стопанисва за 15 години плажа " Св. Влас - болничното заведение " против 64 807.45 лева с Данък добавена стойност. За вложения в възстановяване на пешеходния достъп до плажната линия, за целия период на концесията, са планувани 272 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Договорът планува шезлонг и чадър на плаж " Св. Влас - болничното заведение " да могат да се наемат за по 7 лева

Концесии за хора близки до СИК и ВИС-2

За концесионер на плаж,Несебър - юг " е определена компания " Ауто Фактор " ЕООД. Тя е еднолична благосъстоятелност на Кирил Спасов. По данни на КапиталDaily той е съучастник в сдружението " Ирида-71 ", което е концесионер на плажовете " Слънчев бряг-юг " (известен още като " Какао бийч " ), " Хармани " в Созопол и Поморие-изток. Дружеството е основано още през 1997 година от взривения през 2002 година Димитър Димитров–Маймуняка, един от най-близките довереници на шефа на ВИС-2 Васил Илиев.

След поредност от прекачване на дялове през годините сега компанията е благосъстоятелност на Надя Иванова и Кирил Спасов. До лятото на 2012 година мажоритарен притежател на " Ирида-71 " е бил Радостин Бързанов-Радо Слънцето, някогашен телохранител на Васил Илиев и по-късно на брат му Георги Илиев.

Концесията на плаж " Несебър-юг " е за 15 години, против 320 756.11 лева на година. Допълнително е стихотворец ангажимент за вложение на над 4.89 млн. лв. в ограничения за запазване на околната среда и предпазените зони на неговата територия. На,,Несебър - юг " шезлонгът и чадърът ще се наемат за по 8 лв..

С решението на кабинета от през днешния ден концесионер и определен и за " Слънчев бряг - север ", като това е компанията " Голден сендс бийч ". Тя е благосъстоятелност на Вйекослав Смрекар, който през годините е бил съучастник със знакови хора от СИК.

Годишната концесионна такса за " Слънчев бряг -север " е 1 664 784.18 лева с Данък добавена стойност, като над 12.56 млн. лв. ще бъдат дадени за възстановяване на образа на плажа. Поетият ангажимент е цените на шезлонг и чадър да са по 9 лв..

Кой държи плажовете

През лятото вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че наематели и концесионери на плажове " клатят страната през туризма ". Той изброи и кой държи на печелившите плажове по морето: Слънчев бряг-север – Маджо; Слънчев бряг-централен – братя Маргини; Слънчев бряг-юг – Радо Слънцето; Обзор – плаж Север – братя Маргини; Поморие-изток – Радо Слънцето; Поморие-юг – братя Маргини, Поморие-централен – Маргините, Бургас – Северен плаж – Маргините. С такова систематизиране на наемателите на плажовете какъв туризъм можем да чакаме ", попита тогава Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР