Компанията собственик на социалната мрежа Телеграм (Telegram), която позволява размяна

...
Компанията собственик на социалната мрежа Телеграм (Telegram), която позволява размяна
Коментари Харесай

Телеграм планира да пусне своя криптовалута

Компанията притежател на обществената мрежа Телеграм (Telegram), която разрешава замяна на известия и файлове с разнообразни формати, възнамерява да пусне в обращение лична криптовалута Грам (Gram) през идните два месеца, заяви в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на трима източници.

По данни на изданието Телеграм планува да направи преводите с Грам налични за своите 200-300 милиона ползватели.

Мащабът на упоритостите на оператора на месинджър услугата е станала известна още при започване на 2018 година, когато компанията съумя да притегли вложения на стойност 1,7 милиарда $, отбелязва ТАСС.

Според документите, до които е имал достъп вестникът, Грам ще действа децентрализирано, като биткойн, и по-лесно ще заобикаля ограниченията за държавен контрол. Управлението на новата криптовалута ще се реализира благодарение на " децентрализирана мрежа компютри, която няма да даде на Телеграм надзор върху обращението на Грам, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източниците на вестника обръщат внимание на това, че компанията оператор на услугата, за разлика от Facebook (Facebook), който разгласи обществено през юни, че възнамерява да пусне криптовалутата Либра (Libra) през 2020 година, не разкрива своите мерки и работи скрито.

Представител на Facebook сподели тогава, че осъществяването на превод в криптовалута ще е толкоз елементарно, колкото е " изпращане на текстово известие по телефона ".

Функционирането на новата валута ще се базира на технологията " блокчейн " - децентрализирана база данни, устройство за запазване на информация, което не е обвързвано с общ сървър.

Редица водещи американски корпорации като Виза (Visa), Мастъркард (Masrtercard), Пейпал (PayPal) и Юбър (Uber) считат да вложат по 10 милиона $ в основаването на консорциум, който ще ръководи Либра. Много държавни ръководители обаче, в това число президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, показаха опасения, че такава форма на финансови интервенции може да подкрепя престъпността, показва ТАСС
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР