Компанията собственик на социалната мрежа – ByteDance бе принудена да

...
Компанията собственик на социалната мрежа – ByteDance бе принудена да
Коментари Харесай

ByteDance уволни над 100 души заради приетия в Китай закон за онлайн обучението

Компанията притежател на обществената мрежа – ByteDance бе принудена да уволни над 100 души от просветителното, комерсиалното и рекламното направление, тъй като китайските управляващи одобриха нов закон, който не разрешава приемането на облага от онлайн образование . На уволнените чиновници ще бъдат изплатени полагащите се компенсации.

Следващата седмица ByteDance ще уволни още няколко онлайн учители, които образоват по признатите в Китай просветителни стратегии деца на предучилищна възраст и възпитаници. Съкращенията ще обиден учителите, експертите по реклама и маркетинг, както и всички от известния учебен отдел K12. Прекратява се работата и на онлайн платформите Guagua Long, Qingbei и GoGoKid. Първата дава опция за проучването на математика и британски, а втората е общообразователна платформа за възпитаници. Съответните приложения ще бъдат изменени и ще могат да се употребяват за програмиране или за изкуство. Базата данни на GoGoKid ще бъде изтрита. Голям брой чиновници ще бъдат трансферирани към други планове на ByteDance.

Образователното направление бе един от основните цели на тази компания. През месец октомври предходната година разкри образователния отдел Dali, в който работеха над 10 хиляди души. ByteDance публично съобщи пред медиите, че уволнените чиновници ще получат компенсации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР