Компанията собственик на къмпинг Градина купи Гранд хотел Варна за

...
Компанията собственик на къмпинг Градина купи Гранд хотел Варна за
Коментари Харесай

Компанията собственик на къмпинг Градина купи Гранд хотел Варна за 28 милиона евро

Компанията притежател на къмпинг " Градина " купи Гранд хотел " Варна " за 28 милиона евро, оповестява economic.bg.

Офшорката Black Sea Property PLC разгласи, че е подписала съглашение за придобиване на 98.27% от " Гранд Хотел Варна “ АД – сдружението притежател на едноименния хотел в морската столица. Цената на договорката е 28 милиона евро (близо 55 млн. лв). Регистрираната в английския остров Ман офшорна компания е притежател и на къмпинг " Градина “, оповестява economic.bg.

Сделката, която се чака да бъде приключена до 30 октомври, има за цел да ускори вложенията на Black Sea Property PLC в хотелиерството, се споделя в декларация на компанията до Лондонската фондова борса.

" Гранд Хотел Варна “ е едноличен притежател на локалната компания " ГХВ-Долфинс “ ЕАД, която ръководи три хотела. Сделката включва и портфейл на съвместен фонд.

Имуществените активи на целевата компания се правят оценка на 19 милиона евро, а портфейлът на взаимния фонд се прави оценка на 12 милиона евро. При подписването на контракта Black Sea Property е платил депозит от 1.6 милиона евро.

Офшорната компания възнамерява да употребява приходите от портфейла на взаимния фонд за възобновяване на хотелите, трансформирайки ги в целогодишни уреди, които са в сходство със стратегическите цели и съществуващите активи, се споделя в известието.

“Ние имаме вяра, че хотелите на " ГХВ-Долфинс “ могат да бъдат дейно актуализирани и трансформирани във висококачествени първокласни планове, които ще покачат цената за акционерите “, сподели ръководителят на Black Sea Property Саймън Хъд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР