Компанията ще изгради голям офисен комплекс в Остин, ТексасВ момента

...
Компанията ще изгради голям офисен комплекс в Остин, ТексасВ момента
Коментари Харесай

Apple влага 1 млрд. долара в нов кампус

Компанията ще построи огромен офисен комплекс в Остин, Тексас

В момента Apple е най-големият шеф в Остин, с личен състав от 6200 чиновници (снимка: Apple)

Apple ще влага 1 милиарда $ в създаване на нов кампус в Остин, щата Тексас, заяви през днешния ден американската компания, като в същото време разгласи амбициозни проекти за разкриване на нови работни места.

Офисният комплекс ще се разгърне на повърхност от 54 хектара и в вероятност в него ще работят към 15 хиляди чиновници. Първоначално личният състав в новия кампус ще наброява 5 хиляди души. И сега Apple е най-големият шеф в града, с 6200 чиновници в съществуващите офис здания.
още по тематиката
Кампусът в Остин ще бъдат ситуиран наоколо до други обекти на Aple. Компанията възнамерява да помести там чиновници от отделите за разработка на програмен продукт, проучвания и разработки, оперативна и финансова активност, продажби и поддръжка.

Apple се гордее с това, че способства с нови вложения, работни места и благоприятни условия в градове по цялата територия на Съединени американски щати, а в продължение на четвърт век задълбочава партньорството с Остин, акцентира основният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук.

В допълнение, Apple разгласи желанието си да влага 10 милиарда $ в строителство и разширение на центровете си за данни в Съединени американски щати през идващите пет години. Този проект планува отваряне на 20 хиляди работни места.

Центровете за данни на компанията в Северна Каролина, Аризона и Невада са в развой на разширение сега. В щата Айова пък Apple приготвя отваряне на нов център за данни – в град Уоки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР