Компанията ще доставя дизел в рамките на мегапоръчка за 225

...
Компанията ще доставя дизел в рамките на мегапоръчка за 225
Коментари Харесай

„Инса ойл“ сключи нов договор за доставка на гориво за резерва

Компанията ще доставя дизел в границите на мегапоръчка за 225 милиона лв.

Компанията „ Инса ойл “ на Георги Самуилов взе следващ контракт за доставка на гориво за организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. „ Инса ойл “ е сключила договор по мегапоръчката с планирана сума от 225 млн. лева, оповестена от запаса в края на октомври. По процедурата евентуално има и други компании, подали предложения, само че единственият подписан все още контракт е с „ Инса ойл “.

Това сподели инспекция на вестник в регистъра на публичните поръчки.

Държавният запас разгласи голямата поръчка на 31 октомври. Според предварителното съобщение запасът желае да закупи до 76 832 тона дизелово гориво, зимно, без биокомпоненти, като прогнозната стойност за цялото количество е 225 млн. лева Срокът за отваряне на офертите бе 11 ноември, само че все още няма по какъв начин да се разбере от обществено наличната информация какъв брой компании са подали предложения. Самите контракти се подписват борсово, като количеството се купува на траншове, а не вкупом.

На базата на подадените предложения на 8 декември е подписан контракт с „ Инса ойл “. Договорът е за доставка на 4856 тона дизел, а скъпата без данък и Данък добавена стойност е 9,375 млн. лева Цената се дефинира въз основата на котировките за петте дни, предхождащи контракта, като към нея се прибавя награда за продавача. Срокът за осъществяване на доставката е 12 месеца. Възможно е по тази огромна поръчка „ Инса ойл “ да вземе още следващи доставки.

Тази година „ Инса ойл “ бе забъркана в гръмък скандал точно около покупко-продажби с държавния запас от някогашния финансов министър Асен Василев. През март, т.г. Василев описа, че като длъжностен министър е имал диалог със притежателя Георги Самуилов, който му се оплакал, че бил притискан да прави интервенции с държавния запас. Според Асен Василев въз основата на информацията, подадена от Самуилов за напън, е бил изпратен и сигнал до ДАНС. Няма данни какво се е случило по този сигнал, Самуилов изрично отхвърли изказванията на Василев, че е бил притискан от някогашния министър председател Бойко Борисов и Делян Пеевски да прави интервенции с запаса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР