Компанията се придвижва с 4 позиции и вече е 11-тa

...
Компанията се придвижва с 4 позиции и вече е 11-тa
Коментари Харесай

Евроинс е най-силно представящият се български застраховател в Югоизточна Европа в класацията SEE TOP 100

Компанията се придвижва с 4 позиции и към този момент е 11-тa в ранглистата на най-големите в бранша в района

ЗД Евроинс АД (Евроинс България), част от застрахователната група на Еврохолд – Евроинс Иншурънс Груп AD (ЕИГ), е най-добре представящият се български осигурител в годишната ранглиста SEE TOP 100 на районната платформа за бизнес вести, информация и разбори SeeNews.com, покриваща 11 страни в Югоизточна Европа.     

Евроинс България се изкачва с 4 позиции в ранглистата за 2022 година и към този момент заема 11-то място, което е най-силното показване на български осигурител в подреждането. През предходната година компанията осъществя близо 232 млн. евро брутен премиен доход – растеж от съвсем 32% по отношение на 2021 година Резултатът се дължеше на разрастването на бизнеса на външни пазари и на по-големия размер продажби на немоторни застраховки. 

“Постигнатото от нас е плод на години непрекъсната работа в услуга на клиентите ни, за чието доверие благодарим. В основата на нашето достижение стои постоянното ръководство на портфейла и положителните актюерски планове, които ни разрешават да реагираме съответно на пазарните промени, без да вършим компромис с изплащаните компенсации. Ще продължим да работим в името на нашите клиенти. Най- новото, което следва до дни, е стартирането на нов корпоративен уебсайт, където ще могат да се подписват застраховки напълно онлайн. Клиентите ни ще имат опция да ръководят сами своят осигурителен портфейл ” разяснява Йоанна Цонева, изпълнителен шеф на Евроинс България. 

Евроинс България е измежду водещите застрахователи в България по мярка на премийния доход. В началото на октомври компанията усили капитала си с 15 млн. лева (7.7 млн. евро). Средствата ще бъдат употребявани за финансиране на развиването на компанията на задграничните пазари. Освен в България, Евроинс през своя клон в Гърция (FoE), както и в Полша, Испания, Нидерландия, Германия и Италия (FOS). Отскоро Евроинс България развива активност и на румънския пазар, където предлага немоторни застрахователни услуги. 

Наред с главната си дейност Евроинс България допринася доста за развиване на обществото и средата за живот на всички пазари, на които участва, подкрепяйки редица планове и дела в региона на спорта, културата, изкуството и благотворителността.                        


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР