Компанията се обявява за изграждане на капацитет в целия бранш,

...
Компанията се обявява за изграждане на капацитет в целия бранш,
Коментари Харесай

Huawei отваря център за прозрачност в областта на киберсигурността и защитата на поверителността в Китай

Компанията се афишира за създаване на потенциал в целия отрасъл, шерване на познания и по-тесни обединения

Huawei отвори най-големия си център за бистрота в световната киберсигурност и отбрана на поверителността в Дунгуан, Китай. На церемонията приказваха представители на GSMA, SUSE, Британската институция по стандартизация и регулатори от ОАЕ и Индонезия

Заедно с откриването на новия център, Huawei пусна и своя Product Cyber ​​Security Baseline, отбелязвайки, че за пръв път компанията прави своята съществена рамка и практики за ръководство на продуктите налични за цялата промишленост. Тези дейности са част от по-широките старания на компанията да се ангажира с клиенти, снабдители, стандартизационни организации и други заинтригувани страни за взаимно подсилване на киберсигурността в цялата промишленост.

„ Киберсигурността е по-важна от всеки път ", сподели Кен Ху, ротационен ръководител на Huawei, при откриването на центъра в Дунгуан. " Като промишленост би трябвало да работим дружно, да споделяме най-хубавите практики и да построяваме груповите си качества в ръководството, стандартите, технологиите и инспекцията. Трябва да дадем съображение на необятната общност и регулаторите да се доверят на сигурността на продуктите и услугите, които употребяват всекидневно. Заедно можем да реализираме точния баланс сред сигурността и развиването във все по-дигиталния свят. "

Кен Ху приказва за прозрачността на киберсигурността и отбраната на поверителността. „ През последните няколко години дигитализацията в промишлеността и новите технологии като 5G и AI направиха киберпространството по-сложно от всеки път, усложнено от обстоятелството, че хората прекарват по-голяма част от живота си онлайн поради пандемията на COVID-19. Тези трендове доведоха до повишаване на новите опасности за киберсигурността. "

Huawei откри новия Глобален център за бистрота в региона на киберсигурността и отбраната на поверителността в Дунгуан, с цел да се оправи с тези проблеми, осигурявайки платформа за заинтригуваните страни в промишлеността да споделят опит в кибер ръководството и да работят дружно по механически решения. Центърът е предопределен да показва решения и да споделя опит, да улеснява връзката и взаимните нововъведения и да поддържа тестване и инспекция на сигурността. Той ще бъде отворен за регулатори, самостоятелни организации за тестване на трети страни и организации за стандартизация, както и клиенти, сътрудници и снабдители на Huawei.

За да допринесат за единния метод към киберсигурността в телекомуникационната промишленост, организации като GSMA и 3GPP също работят със заинтригувани страни в промишлеността, с цел да разпространяват спецификациите за сигурност на NESAS и самостоятелни документи. Тези изходни линии са необятно признати в промишлеността и ще играят значима роля в развиването и инспекцията на сигурните мрежи.

Матс Гранрид, общоприет шеф на GSMA, приказва по време на откриването на новия център на Huawei. " Предоставянето на съществуващи и нови услуги в ерата на 5G ще разчита значително на свързаността, предоставена от мобилните мрежи, и ще зависи основно от това, че главната технология е сигурна и надеждна, " сподели той. „ Инициативи като базата познания за киберсигурност GSMA 5G, предопределена да помогне на заинтригуваните страни да схванат и смекчат мрежовите опасности, и NESAS, широкообхватна рамка за гарантиране на сигурността, са предопределени да улеснят подобренията в равнищата на сигурност на мрежовото съоръжение в целия бранш. "

На събитието Huawei пусна и своя Product Cyber ​​Security Baseline, кулминационната точка на над десетилетие опит в ръководството на сигурността на продуктите, включващ необятен набор от външни разпореждания, механически стандарти и регулаторни условия. Базовата линия, дружно с другите механизми за ръководство на Huawei, оказва помощ да се подсигурява качеството, сигурността и надеждността на продуктите на компанията. През годините Huawei е построила над 1500 мрежи, които свързват повече от три милиарда души в 170 страни и райони. Нито една от тези мрежи в никакъв случай не е претърпяла сериозен случай по сигурността.

„ За пръв път споделяме нашата съществена рамка за сигурност с цялата промишленост, а освен с главните снабдители ", сподели Шон Янг, шеф на Глобалната работа за киберсигурност и отбрана на поверителността на Huawei. " Искаме да поканим всички заинтригувани страни, в това число клиенти, регулатори, стандартизационни организации, снабдители на технологии и тестващи организации, да се причислят към нас в дискутирането и работата по базовите линии за киберсигурност. Заедно можем непрестанно да подобряваме продуктовата сигурност в цялата промишленост. "

В момента промишлеността към момента няма учреден на стандарти, съгласуван метод, изключително когато става въпрос за ръководство, механически благоприятни условия, узаконяване и съдействие.

„ Рискът за киберсигурността е споделена отговорност ", заключи Кен Ху в своята встъпителна тирада. " Правителствата, организациите по стандартизация и доставчиците на технологии би трябвало да работят по-тясно, с цел да развият единно схващане за провокациите в киберсигурността. Това би трябвало да бъде интернационално изпитание. Трябва да си сложим общи цели, да разпределим отговорностите и да работим дружно за създаване на надеждна цифрова среда което дава отговор на днешните и утрешните провокации. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР