Компанията се фокусира и върху рекламата и основния си сегмент

...
Компанията се фокусира и върху рекламата и основния си сегмент
Коментари Харесай

Nvidia разширява портфолиото си, за да предлага повече продукти и услуги свързани с изкуствен интелект

Компанията се концентрира и върху рекламата и главния си сегмент - игрите

Емил Василев преди 17 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:09 | 27.05.2023

Хакнаха логаритъма за активиране на Windows XP и в този момент операционната система може да бъде задействана офлайн, без интернет

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

IT НовиниДаниел Десподов - 8:06 | 29.05.2023

Колко радиоактивно е било тялото на Мария Кюри?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Nvidia показа голям брой артикули свързани с изкуственият разсъдък (ИИ) в устрема си да остане отпред на играта и да се причисли към клуба на фирмите с капитализация над трилион $ като Apple, Microsoft и Amazon. Съобщението след скорошното „ пазарно рали “ на акциите на NVIDIA, които се покачиха с над 25% предходната седмица.

Известна в миналото с производството на хардуер за фанатици на тематика игри, в този момент Nvidia е в основата на взрива на изкуствения разсъдък, който е обхванал света, откакто нейните графични процесори (GPU) са сериозен съставен елемент от потенциала на инструментите за създаването и усъвършенстването на изкуственият разсъдък. Графичните карти от поколенията A100 и H100 на компанията станаха нарицателни, откакто предходната година принадлежности като ChatGPT добиха голяма известност.

Неотдавна компанията показа прогнозата си за продажбите за идващото тримесечие, която възлиза на 11 милиарда $ и е с над 50% по-висока от прогнозите на Уолстрийт. Това докара до растеж на акциите през предходната седмица, като пазарната капитализация на компанията се приближи до близо 1 трилион $.

Новата гама на NVIDIA

Главният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг показа нова линия от артикули и услуги, свързани с ИИ, които включват и платформа за суперкомпютър, наречена DGX GH200. Очаква се платформата да помогне на фирмите да основават мощни артикули като ChatGPT, които изискват голямо количество изчислителни мощности.

Освен това компанията ще сътвори и лични суперкомпютри, които клиентите ще могат да употребяват непосредствено. Те ще бъдат ситуирани в Тайван, заяви The Straits Times.

Nvidia също по този начин желае да реши казуса с бавната скорост на данните в центровете за данни и ще внедри новата си мрежова система наречена Spectrum X в център за данни в Израел, с цел да показва нейната успеваемост.

Nvidia си партнира и с рекламната компания WPP, с цел да употребява силата на изкуственият разсъдък в рекламата. WPP ще внедри Omniverse на Nvidia за основаване на „ виртуални близнаци “ на артикули, които по-късно могат да бъдат променяни, с цел да се основават персонализирани реклами за клиентите, като в същото време се понижават разноските за това.

Nvidia също по този начин възнамерява да разшири предлагането си на чипове ориентирани напълно към хардкор потребителите си – геймърите. Сега компанията ще предложи своите услуги ACE, които ще подобрят преживяването в игрите посредством решение на проблемите, свързани с разговорите с неигровите персонажи (NPC) в игрите.

ACE разрешават на компанията да добави опция за връзка с героите, без да е нужен авансово написан разговор за това. В момента услугата е в развой на тестване, с цел да се подсигурява, че отговорите не са несъответствуващи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР