Компанията с най-голям оборот в България за 2020 г. вече

...
Компанията с най-голям оборот в България за 2020 г. вече
Коментари Харесай

Вижте коя е новата най-голяма компания в България, не е „Лук...

Компанията с максимален оборот в България за 2020 година към този момент не е „ безконечният водач “ - „ Лукойл Нефтохим Бургас “.

За първи път, откогато съществува класацията " Капитал 100 ", производителят на мед " Аурубис България " съумява да изпревари " Лукойл Нефтохим Бургас " и да заеме първото място като най-голяма компания в България с доходи над 5.4 милиарда лева Групата Aurubis има индустриални бази в Европа и Съединени американски щати и над 7200 чиновници, оповестява изданието.

„ Аурубис България “ е част Aurubis AG - водеща интернационална група за произвеждане на метали, основана в Хамбург, Германия. В наши дни „ Аурубис “ в Пирдоп е най-големият поданик в България, оповестяват на уеб страницата си от компанията. Основната активност е преправяне на медни концентрати и произвеждане на рафинирана мед, /регистрирана на Лондонската железна борса като бренд „ Пирдоп “/, на медни аноди и вторични артикули като сярна киселина и стоманен силикат. „ Аурубис България

За 2019 година сдружението държи 7,4% от общия експорт и 4% от вноса на България. Заетите са към 900 души, а по верига на подизъплнители се основават още 2500 работни места.

Корпоративните колоси на България регистрират рекордна 2020 година Средната им норма на облага пораства с малко над 1 пр.п., като на всеки 1 лев доходи 50-те най-рентабилни компании в " Капитал 100 " печелят по 24 ст. Това е най-високата междинна доходност, регистрирана в миналото в класацията на изданието. Тя се дължи на влизането на от ден на ден софтуерни и новаторски компании в групата на 500-те най-големи бизнеса в България, които дружно с хазартния бранш си остават заразно печеливши. На процедура до момента в който редица сдружения не желаят 2020 година да се повтаря, техните колегии от браншове технологии, хазарт, химия и рандеман на метали регистрират страхотна година, разясняват новата ранглиста от „ Капитал “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР