Компанията Ромгаз“, чийто мажоритарен собственик е румънската държава, инвестира в

...
Компанията Ромгаз“, чийто мажоритарен собственик е румънската държава, инвестира в
Коментари Харесай

Румъния инвестира в геоложки проучвания, за да открие нови запаси от природен газ

Компанията „ Ромгаз “, чийто мажоритарен притежател е румънската страна, влага в геоложки изследвания , с цел да открие нови ресурси от природен газ и да вкара в употреба нови индустриални мощности, оповестява телевизия Диджи 24, като се базира на известие на компанията.

„ Ромгаз “ е изпълнила значима капиталова цел в границите на предпочитания план „ Снагов оншор “ (Snagov onshore), който се състои в построяването на инфраструктура, включваща софтуерни уреди за сондажи. Проектът „ Снагов “ е включен в тактиката за развиване на „ Ромгаз “ за интервала 2021-2030 година

В четвъртък е била пусната в употреба станция за изсушаване на природен газ в Кошерени - инвестиция от към 31 млн. леи, която сега преработва 230 000 куб. метра природен газ на ден, като производството е реализирано посредством стартирането в употреба на три нови сонди. До края на първото тримесечие на 2023 година поетапно ще бъдат пуснати в употреба други нови кладенци, което ще усили потреблението на станцията до размер от почти 800 000 куб. метра дневно.

„ Ромгаз “ е най-големият производител и главен снабдител на природен газ в Румъния. Дружеството е записано на Букурещката фондова борса и на Лондонската фондова борса, а главният му акционер е румънската страна със 70-процентов дял. Компанията има богат опит в региона на изследването и добива на природен газ, като историята ѝ датира от 1909 година

През 2013 година „ Ромгаз “ разшири обсега на активността си, като пое топлоелектрическата централа „ Йернут “, трансформирайки се по този метод в производител и снабдител на електрическа енергия.

Миналия месец " Ромгаз " изкупи каузи на американската компания „ Ексон Мобил “ в офшорния периметър „ Нептун Дийп “ за сумата от един милиард и 60 милиона $. Според министъра на енергетиката Вирджил Попеску находището „ Нептун дийп “, което ще се създава взаимно от " Ромгаз " и " ОМВ Петром ", дава на Румъния опция да се трансформира в районен снабдител на енергийна сигурност, защото общото количество газ в този периметър надвишава 100 милиарда кубични метра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР