Компанията Ralph Appelbaum Associates завърши инсталирането на оригиналния си асансьор

...
Компанията Ralph Appelbaum Associates завърши инсталирането на оригиналния си асансьор
Коментари Харесай

Прозрачен асансьор в комин показва Лондон от необичаен ъгъл

Компанията Ralph Appelbaum Associates приключи инсталирането на истинския си асансьор - Lift 109, който се намира в гигантския комин на остаряла електроцентрала, работеща с въглища. За своята съвсем вековна история " Battersea Power Statio ", е приета за най-голямото тухлено здание в Европа и  се е трансформирала в една от най-известните забележителности на Лондон. Съоръжението в жанр „ Арт Деко “ включва стотици творби на изкуството и е превърната в интерактивен музей след затварянето на централата.

Идеята за асансьор в комина е отпратка към творбата „ Чарли и шоколадовата фабрика “, а името насочва към височината на истинското оборудване – 109 м. При реконструкцията на комина са употребявани истински технологии от предишния век - в частност, изразходвани са 25 000 колички ръчно излят бетон и 375 кг багра. Напълно транспарантната кабина с панорамна панорама разрешава да се видят инженерните особености на комина, до момента в който кабината се издига, а на върха посетителите ще се насладят на неповторима панорама към Лондон - преди там не се били допускани туристи.

Останалата част от електроцентралата е реконструирана, с цел да опише историята на мястото посредством съоръжения, интерактивни обекти и истински експонати. А също и за това да се види по какъв начин се е развивала енергетиката в Лондон и цяла Англия през предишния век, с какви компликации са се сблъсквали инженерите от предишното и какви победи са постигнали. Музеят се готви да одобри първите гости, цената на билета е към 19 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР