Компанията пусна първата си собствена серия с процесори от 10-то

...
Компанията пусна първата си собствена серия с процесори от 10-то
Коментари Харесай

ASUS наследи мини компютрите Intel NUC

Компанията пусна първата си лична серия с процесори от 10-то до 13-то потомство

Мини компютри NUC с марката на ASUS към този момент се оферират на международния пазар
(снимка: Asus)

Тайванският производител ASUS остава единственият формален снабдител на серията мини компютри NUC, създадени от Intel. Двете компании подписаха през юли съглашение за партньорство, с което Intel трансферира правата за продажба и произвеждане на NUC компютрите на ASUS.

Партньорството не е извънредно и други компании също могат да оферират NUC, само че към този момент от тази опция се възползва единствено ASUS, заяви VideoCardz. На 1 септември ASUS пусна линията NUC 1, която включва платформи, основани на процесори Intel от 10-то до 13-то потомство.
още по темата
Intel към момента не е премахнал тези артикули от своите уеб сайтове, само че ASUS към този момент предлага своя лична линия. Това значи, че в бъдеще в магазините ще се появят артикули под марката ASUS NUC 13 Extreme без логото ROG.

ASUS пое ангажимент за създаване и продажба както на съществуващи, по този начин и на бъдещи NUC платформи. Intel може да е доставил на колегата си и проектите за стартиране на мини компютри от последващо потомство с процесори Meteor Lake и 14-то потомство Core. Бъдещите артикули от серията NUC евентуално ще изгубят марката Intel.

До този миг ASUS имаше лична серия от артикули с стилен форм-фактор, в това число PN5. Марката NUC ще помогне на тайванския производител, наред с други неща, да отдели продуктите на Intel от тези с AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР