Компанията получи 81 от възможни 100 точки, световен лидер е

...
Компанията получи 81 от възможни 100 точки, световен лидер е
Коментари Харесай

Siemens с първо място по устойчивост според индекса на Dow Jones

Компанията получи 81 от вероятни 100 точки, международен водач е в шест категории, в това число нововъведения и киберсигурност 13:59 ч. 16  article picture alt description
Източник: Siemens

Siemens бе класирана преди всичко в своята индустриална група в тазгодишния показателя за резистентност на Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index – DJSI). Siemens заема водещата позиция измежду 45-те компании, включени в групата.

DJSI е световно одобрена ранглиста за резистентност, изготвяна годишно от капиталовата компания Standard & Poor’s от името на Dow Jones. Siemens взе участие в тази ранглиста от 1999 година насам, когато за първи път беше оповестен DJSI.

В актуалната ранглиста Siemens получи доста позитивна обща оценка и означи 81 от 100 вероятни точки. Компанията също по този начин си обезпечи топ световна позиция в региона на общественото и екологично отчитане, нововъведенията и киберсигурността, както и в опазването на околната среда, обвързвано с продуктите и промишлеността. В допълнение към икономическите критерии, DJSI преглежда и екологични и обществени аспекти.
„ За нас устойчивостта е бизнес императив и неразделна част от тактиката на компанията “, сподели Джудит Вийзе, шеф по въпросите на хората и устойчивостта и член на Управителния съвет на Siemens AG. „ Това самопризнание удостоверява, че сме на прав път. С новата ни рамкова идея за резистентност DEGREE вършим още една крачка напред и ускоряваме доста напъните си за реализиране на още по-голяма резистентност.”
Siemens показа DEGREE през юни 2021 година Тази нова стратегическа рамка включва насоки за всички бизнеси на Siemens по света – с ясно избрани цели и измерими упоритости в областта на екологичните, обществени и управнически критерии (ESG). Всяка писмен знак в DEGREE съставлява сфера, в която Siemens има намерение да постави още повече старания за реализиране на прогрес. „ D “ значи декарбонизация (Decarbonization), „ E “ е за нравственос (Ethics), „ G “ е за ръководство (Governance), „ R “ - за успеваемост на ресурсите (resource efficiency ), а двойното „ E “ в края е за заслужено отнасяне (Еquity) и склонност за претовареност (Employability) за хората, които работят за компанията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР