Компанията подкрепя четири класа с бъдещи електротехници - два в

...
Компанията подкрепя четири класа с бъдещи електротехници - два в
Коментари Харесай

ЧЕЗ увеличи двойно паралелките за дуално обучение по професията електротехник

Компанията поддържа четири класа с бъдещи електротехници - два в София и два в Плевен

ЧЕЗ усили двойно паралелките, които поддържа с дуална форма на образование по специалността Електротехник в границите на плана ДОМИНО на Швейцарското държавно управление. През предходната година ЧЕЗ бе една от първите компании в България, подкрепили дуалното образование по електротехника - с една професионална паралелка в София и с друга в Плевен. От началото на актуалната образователна година ЧЕЗ е сътрудник на още една паралелка в двата града и към този момент спомага за образованието на бъдещите електротехници в четири паралелки.

ЧЕЗ е измежду 170-те компании в България, които през тази образователна година поддържат дуалното образование дружно с сътрудниците си в плана ДОМИНО - Нестле България, Фесто Производство, Лем България, Алфалифт и Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Дуалната форма на образование разрешава на учениците по едно и също време да учат и да работят в действителна работна среда. Тя е привлекателна, тъй като дава опция да се натрупа на практика опит по време на образованието, а младежите взимат заплащане, до момента в който се образоват. „ Това ги задържа в просветителната система по-дълго и дава по-добре подготвени фрагменти за бизнеса ", разяснява Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси " в ЧЕЗ България.

ЧЕЗ е създала и следва дълготрайна тактика в региона на образованието и поддръжката на младите гении. Целта на компанията е да обезпечи подобаваща среда и да даде благоприятни условия за професионално и личностно развиване на младежите, с цел да останат да се развиват в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР