Компанията подготвя за пускане завод в Китай в началото на

...
Компанията подготвя за пускане завод в Китай в началото на
Коментари Харесай

Sharp се завръща на компютърния пазар

Компанията приготвя за стартиране цех в Китай при започване на 2019 година

Sharp приготвя инвазия на пазара за лични компютри (източник: Sharp)

Японската компания Sharp възнамерява завръщане на пазара за компютри, откакто го напусна през 2010 година На идното ревю CES 2019 в Лас Вегас през януари Sharp ще покаже новите си районен съд, заяви Nikkei.

В началото на октомври т.г. Sharp, която е под контрола на тайванската Foxconn, закупи компютърния бизнес на Toshiba. По-конкретно, Sharp купи 80,1-процентен дял в Toshiba Client Solutions (TCS) – поделение за лични компютри и ноутбуци – за 4 милиарда йени (около 35 млн. долара).
още по тематиката
В резултат на договорката, седем дъщерни компании на TCS, включително Toshiba America Client Solutions, станаха подразделения на Sharp, напомнят анализаторите.

В началото на 2019 година Sharp възнамерява да пусне в източен Китай цех за произвеждане на компютри, наоколо до предприятията на Foxconn. По този метод компанията ще понижи индустриалните си разноски и по-бързо ще излезе на облага от бизнеса с компютри.

Заводът ще се ръководи от дъщерна компания с капитал 66,6 млн. $, основана през август 2018 година дружно с локални китайски сътрудници.

През финансовата 2017 година Toshiba продаде 1,5 млн. компютъра. Sharp се надява да удвои този размер посредством разширение на бизнеса в Япония, Китай, Европа и Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР