Компанията Phasecraft, специализирана в разработването на квантови алгоритми, е привлякла

...
Компанията Phasecraft, специализирана в разработването на квантови алгоритми, е привлякла
Коментари Харесай

Преход към чиста енергия за 13 млн. паунда: Phasecraft обещава квантова революция през следващите няколко години

Компанията Phasecraft, профилирана в създаването на квантови логаритми, е привлякла 13 млн. паунда за финансиране на значим план. Идеята е да се употребяват механизмите на квантовите калкулации при основаването на нови материали, които ще подкрепят прехода към чиста сила.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Phasecraft Ашли Монтанаро акцентира, че квантовите логаритми по своята същина са сходни с класическите логаритми, само че могат да бъдат осъществени единствено на специфични квантови компютри.

„ Сега съществуващите машини са извънредно нестабилни и шумови. Това значи, че използването на общоприети схеми, да вземем за пример за намиране на нови медикаменти, е малко евентуално да даде точни резултати “ – прецизира Монтанаро.

Според него механизмите, които се създават във Phasecraft, понижават условията към хардуера и се оправят по-добре с рестриктивните мерки.

Компанията към този момент е предложила стратегия, която ще даде опция да се симулират нужните материали милион пъти по-ефективно.

Въпреки че квантовите технологии към момента изискват години на рационализиране, преди да могат да бъдат изцяло употребявани, Монтанаро има вяра, че те ще създадат гражданска война в енергийния бранш.

„ Разработката ще помогне за основаването на по-ефективни катоди за акумулатори, което ще разреши на електрическите автомобили да изминават по-дълги дистанции, или за създаването на доста по-ефективни слънчеви панели “.

В момента Phasecraft продължава своите проучвания. Едно от най-интересните за учените субстанции е оловно-метиламониевият халогениден перовскит. Той ще откри приложение в слънчевите кафези и светодиодите.

Ефектът от пробива в бранша на енергетиката и материалознанието се чака да бъде сбъднат през идващите няколко години. В този развой Phasecraft има намерение да заеме лидерската позиция посредством интензивно създаване и адаптиране на нови технологии за справяне с световните провокации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР