Компанията отваря изходния код на технологията за всички ентусиастиВ процеса

...
Компанията отваря изходния код на технологията за всички ентусиастиВ процеса
Коментари Харесай

Google научи смартфоните да превеждат езика на жестовете

Компанията отваря изходния код на технологията за всички запалянковци

В процеса на разработка Гугъл е употребявал 30 000 изображения на разнообразни ръце в разнообразни позиции (снимка: Google)

Разработчиците от Гугъл съумяха да основат инструмент за превод на езика на жестовете, който може да се интегрира в смарт телефон, съгласно обява в формалния блог на интернет компанията.

Решения за превеждане на езика на жестовете съществуваха и до момента, само че те изискваха мощни компютри, прецизира разработчикът. Методът, основан от Гугъл, превежда жестовете в действително време на елементарен смарт телефон.

В процеса на разработка Гугъл е употребявал 30 000 изображения на разнообразни ръце в разнообразни позиции. Възприемането на жестовете на ръцете в действително време е сложна задача, тъй като те се движат много бързо. Затова откривателите са разчитали на технология за машинно самообразование.
още по тематиката
За да опростят задачата с изкуствен интелект и да понижат количеството нужни данни, разработчиците са разпознали 21 точки на ръката (4 на всеки пръст и 1 в основата на дланта).

За страдание, Гугъл към момента среща компликации при превода на изражения на лицето, които са неразделна част от езика на жестовете. За да откри решение и да форсира създаването, компанията отваря изходния код на своята технология за всички запалянковци.

„ Вярваме, че публикуването на тази технология може да даде подтик на нови креативен хрумвания и приложения от общността на откривателите и разработчиците като цяло. Нямаме самообладание да забележим какво можете да създадете ”, се споделя в формалното изказване от Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР