Компанията Orbis Manufacturing - дъщерно дружество на групата компании от

...
Компанията Orbis Manufacturing - дъщерно дружество на групата компании от
Коментари Харесай

Казахстанска компания ще строи в страната завод за производство на китайски автомобили

Компанията Orbis Manufacturing - дъщерно сдружение на групата компании от Казахстан Orbis Kazakhstan - подписа меморандум с китайския авто тръст Yibin Kaiyi Automobile, оповестяват от Orbis Manufacturing.Документът удостоверява правото на Orbis Manufacturing да създава коли с марката Kaiyi в Казахстан. Меморандумът е подписан от президента на групата компании Orbis Kazakhstan Сухраб Махмудов и генералния шеф на Yibin Kaiyi Automobile Га Лей.

Документът планува, че китайският автомобилостроител ще окаже цялостна поддръжка на Orbis Manufacturing при стартирането на производството на коли Kaiyi по технологията за цялостен цикъл (CKD). Тя ще включва и заваряване и боядисване на купето. Китайската компания ще изпрати механически експерти в Казахстан за оказване на поддръжка и обезпечаване на софтуерен надзор при производството.
 Руският
Руският " Лукойл " ще купува ли петролна рафинерия в Казахстан?

Коментарът на министъра на енергетиката на Казахстан

Сухраб Махмудов разгласи, че Orbis Kazakhstan ще влага 72 милиарда тенге ( към 160 милиона дорлара ) в производството . Казахстанската компания ще стартира строителството на автомобилния цех с цялостен цикъл на произвеждане през второто тримесечие на 2024 годината. Понастоящем е приключена работата по проектно-сметната документи на плана.

Заводският комплекс ще бъде построен в индустриалната зона на столицата Алмати. Производственият потенциал на заводския комплекс ще бъде 80 хиляди автомобила годишно. На първия стадий от употребата на заводския комплекс ще бъдат основани 1500 нови работни места.

Производството на коли с марка Kaiyi не е единственото, основано от групата Orbis в Казахстан. През май предходната година Orbis Kazakhstan подписа съглашение с Exeed International за произвеждане на коли от тази марка в страната.
 Американския бизнес измества съветския от жп бранша на Казахстан
Американския бизнес измества съветския от жп бранша на Казахстан

Wabtec изкупи от съветския съсобстветик локомотивен цех
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР